Kiša je lila tog subotnjeg poslijepodneva, ali kao što svaki početak ima kraj, tako i ta vremenska nepogoda nije mogla pokvariti spektakl koji je viđen na stadionu “Dr Milan Jelić”. Blizu 3.000 ljubitelja fudbala došlo je da uživa prije svega u nastupu šampiona Srbije, fudbalera Crvene zvezde, koji su i u šarolikom sastavu pokazali da imaju na čemu da grade budućnost. A, lako ju je i graditi kad imate takve navijače iza sebe. Iz svih krajeva Srpske pohrlile su “Delije”, jer Zvezda je jedna jedina…..

Čast “crveno-bijelim”, ali loptica je ovaj put opravdana bila na strani Alfa Modriče, jer lopta se ovim dijelom Posavine kotrlja punih 100 godina, a to nije malo, jer sada je jasno svima, da uz sve prepreke, barijere, ovaj kolektiv živjeće!

A, one prave, betonske temelje udario je prije tri decenije pokojni Milan Jelić, čovjek čije se ime, a posebno fudbal veže uz Modriču. I taj dan započeo je obilaskom vječne kuće Milanove, uz porodicu, brojne prijatelje i poštivaoce lika i djela čovjeka koji je živio za fudbal….

Potom je uslijedila svečana Akademija, na kojoj su bile brojne eminentne ličnosti iz javnog života Republike Srpske, BiH i Srbije, ali najviše one koje su usko vezane za sport. Bilo je dirljivo čuti neka obraćanja, uz poruku da ovaj klub nema drugu alternativu. Samo naprijed!

Uslijedila je i utakmica, koja je nekako sibolično završena dugom, koja je obasjala stadion “Dr Milan Jelić”. kao da je sam Milan zagrlio svoje zdanje, i poželio svima dobrodošlicu u grad podno Majne. Rezultat baš i nije išao na ruku slavljeniku, lako su gosti zagospodarili terenom, dajući opomenu mlađem Jeliću, Magazinu i društvu, da ih čeka krvavi, rudarski posao da bi se opstalo u eliti Republike Srpske. Neće biti lako, ali i ovaj događaj pokazao je da mogu, umiju i znaju kad hoće, jer dovesti Crvenuzvezdu u mali gradić ne može baš svako…..

Druženje je nastavljeno na večeri, koja je bila i donatorskog karaktera. Zapjevalo se, opustilo u lijepom ambijentu hotela “Majna”, do nekog novog susreta. U Modriči znaju šta fudbal donosi i odnosi i tao se i prema njemu ponašaju, širokogrudno, uz dozu respekta prema svima. Zato će tamo u srcu Posavine i živjeti fudbal…..