Nekadašnji šampion Premijer lige BiH, Alfa Modriča nalazi se u veoma teškoj situaciji. Nakon odigranih sedam utakmica u Prvoj ligi RS, Modričani zauzimaju posljednje 16. mjesto sa svega 3 osvojena boda. Nakon drugog uzastopnog poraza od 7:0, ovoga puta u Laktašima, dosadašnji trener Mitar Lukić podnio je neopozivu ostavku. Samo sedam dana ranije, Krupa je na stadionu “Dr Milan Jelić” takođe slavila sa 7:0 i tada je trener Lukić podnio ostavku, ali je nakon ubjeđivanja od dan-dva, ostao. Ipak, Laktaši su bili kap koja je prelila čašu.

Fudbalski kritičari u Modriči, zajedljivo, smatraju da je vrijeme da klub promijeni ime i umjesto Alfa Modriča ubuduće nosi ime Modriča 07.

Krenulo je dobro, i u 1. kolu, Alfa Modriča je slavila protiv Podrinja sa 4:1. Od tada do danas potop. Uslijedilo je šest ubjedljivih poraza, uz gol razliku od 0:22. Posljednji gol za Alfu dao je Draško Kuljanin u 81. minutu, u 1. kolu, tako da napadači nisu zatresli mrežu punih 549 minuta ili čak devet sati i 9 minuta.

Inostrana pojačanja su posebna priča. Bolje reći, “pojačanja” koja to nikako nisu. De Carvalho Lima Iury dolazi iz Brazila, Alizadeh Mohamed i Sayyar Radin stigli su iz Irana, El Ghamarti Illias je naturalizovani Holanđanin, Nishizaki Yuta iz Japana, a Bin Hamid Adam iz Malezije.

Postavlja se i opravdano pitanje kako su ovi fudbalski “migranti” stigli u Modriču, jer svojim kvalitetom ne zaslužuju da igraju u Prvoj ligi RS i ko je radio “skauting”.

Ko će naslijediti Mitra Lukića, da li klub može sa sadašnjim igračkim kadrom može parirati ostalim prvoligašima, kakva je uopšte budućnost Alfa Modriče? Sve su ovo pitanja, koja traže odgovore, kojih očigledno nema. Ni na vidiku!