Mladost iz Bajinaca pobjednik je Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Srbac!

Bajinčani su u u finalnoj utakmici savladali Kladare nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 5:4, a nakon 90 minuta igre nije bilo pogodaka (0:0).

Nakon što su mreže mirovale u regularnom dijelu, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a jedini je neprecizan sa bijele tačke bio igrač Kladara, Ostoja Došlov, koji nije iskoristio drugi jedanaesterac za svoju ekipu. Precizni su bili Radan Zelenac, Nemanja Šestić, Srđan Kostić i Stefan Gajić, a za Mladost su uspješni bili Bojan Radić, Mihajlo Maletić, Nebojša Žugić, Saša Kojadinović i Saša Jeremić.

Pobjednički pehar ekipi Mladosti uručio je član izvršnog odbora Opštinskog fudbalskog saveza Srbac, Siniša Đogić.

Za najboljeg igrača proglašen je Mihajlo Maletić iz ekipe Mladosti, dok je najbolji golman Miloš Kresović iz Kladara. Uručeno je i priznanje za sudiju Zorana Bosančića koji se oprostio od aktivnog suđenja.

Kladari su bili blagi favorit u ovom duelu, jer se nalaze na četvrtom mjestu Regionalne lige Zapad, dok se Mladost takmiči u jednom rangu niže, Područnoj ligi Gradiška gdje je trenutno na drugoj poziciji.

Trener Mladosti, Jovica Rakić, pohvalio je svoje igrače na dobroj igri i naglasio da je utakmica bila fer i korektna.

Zadovoljan sam kako smo se borili na terenu, a zasluge idu i našim navijačima koji su došli u Srbac da nas bodre. Na ovaj način izborili smo takmičenje u Kupu Republike Srpske u narednoj sezoni i obećavam da ćemo dostojno predstavljati našu opštinu u ovom takmičenju – rekao je Rakić.

Kapiten Kladara, Goran Zelenac, čestitao je stručnom štabu i fudbalerima Mladosti na osvojenom peharu.

Naša ekipa je ušla istrošena u ovaj meč jer iza sebe imamo nekoliko  teških utakmiae u prvenstvu i nismo mogli pružiti više od ovoga. Mislili smo da ćemo se lakše izboriti sa Bajinčanima, ali su oni od samog početka pokazali da će biti težak protivnik i čestitam im na zasluženoj pobjedi – rekao je Zelenac.

Dugo u noć u Bajincima se slavilo, nije mala stvar biti najbolji na opštini….