Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada već sedam dana pripremaju se za naradnu sezonu. Kompletan ciklus priprema odvija se u sportskoj dvorani „Arena Komarcijalna banke“, a trenar Goran Sladojević sa svojim pomoćnicima nametnuo je paklen ritam priprema.

-Počeli smo pripreme na vrijeme i svaki trenutak koristimo da se dobro pripremimo. Kompletan je igrački kadar i narednom periodu radićemo na uigravanju ekipe. Sedmicu ranije s radom su počeli mladi, perspektivni košarkaši iz našeg juniorskog pogona iz okolnih klubova – kaže Sladojević.

Sportski direktor kluba Miladin Rmuš, kaže da je igrački kadar pretrpio znatne izmjene. Naime, u Mladost su iz Vršca stigli plejmejker Kočo Jovović i  bek Stefan Mitrović.

-Ekipu je pojačo i Miloš Marković koji je prošle sezone igrapo za Bošnjak. Gojko Suđum iz Radnika, mladi košarakaš iz Zvornika Srđan Gavrić, te centar Dušan Stanković iz OKK Beograda. Iz prošlogodišnjeg sastava tu su kapiten Đorđe Aleksić, Vladimir Aleksić, Srđan Milanović, Dušan Jotić i Sretan Kljajić. U pripreme su uključeni naši mladi košarkaši Jovičić, Marković, Tomić, Gavrić, Protić… – kaže Rmuš.

Predsjednik kluba Krstan Tomić, ističe da je uprava Mladosti učinile značajne napore da se ekipa kompletira i da pripreme počnu  na vrijeme.

-Pred nama je izazovna sezona. Naše ambicije su plasman u sami vrh BH košarke. Mislim da imamo kvalitetan tim. Naravno neće lako biti jer su se sve ekipe znatno pojačale za ovogodišnji šampionat – ističe Tomić.

Mladost će prvu provjeru imati već u ponedjeljak 3. septembra kada u Mrkonjić Gradu gostuje ekipa Slobode iz Užica.

-U goste nam dolazi odličan sastav Slobode, a dolazak je najavio i njihov sportski direktor Ratko Rašo Radovanović, legenda jugoslovenske i srpske košarke. U srijedu 5. septembra dolazi nam ABA ligaš Igokea, a dva dana kasnije igramo uzvratni meč u Laktašima. Dogovoren je da se tradicionalnog turnira u našem gradu „Da se ne zaboravi“ održi 28. i 29.septembra – kaže Rmuš.

                                                     Slobodan Dakić