Dva derbija prvoligaškog karavana u Banjaluci! Krajiški derbi između Borca i Rudar Prijedora bez obzira na situaciju unutar klubova uvijek je više od utakmice. Banjalučani jesu favoriti, ali “zeleno-crni” sigurno na Gradski stadion ne dolaze sa bijelom zastavom, jer u slučaju dobrog rezultata krenuli bi u lov na ekipe iz gornjeg doma. U suprotnom, čekaju ih teški dani…..

I na “Predgrađu” bi moglo biti pakleno! Željo se trgnuo, uzeo bod u Derventi, ali u goste im dolazi lider iz Gornjeg Crnjelova! Sloga zaista igra odlično, i favorit je u ovom meču, uz konstataciju da mlada ekipa Želje može iznenaditi, i nije nemoguće, ali samo ako gosti nebudu imali svoj dan. U svakoj drugoj varijanti bodovi bi trebali otputovati za Semberiju.

Kozara će ugostiti Alfu, koja je imala šok terapiju promjenom trenera i utakmica u Gradišci mogla bi nam ponuditi mnogo toga zanimljivog. Domaćin igra čvrsto, sa malo golova, dok gosti imaju individualni kvalitet, ali opet pitanje da li ga mogu odmah pretvoriti u rezultat.

Igor Janković debi na klupi Tekstilca imaće u meču sa Podrinjem i ukoliko žele hvatati priključak sa sredinom tabele kiksa ne bi smjelo da bude. Baš kao i u Zvorniku, gdje će Drina imati imperativ tri boda u sudaru sa Slobodom.

Sutjeska odlično gura, i čini se da će sada biti na pravom testu, jer ukoliko “očerupaju” “sokolove” to će biti velika euforija u Foči.

Parovi 4. kola:

Subota, 17 časova

Željezničar Sport Team – Sloga (GC), sudije: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), Davor Maksimović (Doboj) i Goran Dukić (Srbac), delegat: Goran Mikanović (Prijedor), kontrolor: Drago Lukić (Prijedor). 

Drina (Z) – Sloboda (MG), sudije: Slavoljub Gogić, Đorđe Grubačić i Nemanja Vujadin (svi iz Istočnog Sarajeva), delegat: Miroslav Vuković (Gacko), kontrolor: Radoslav Vukasović (Trebinje). 

Kozara – Alfa Modriča, sudije: Dražen Marić (Bijeljina), Dragan Keranović i Zoran Radaković (oba iz Prijedora), delegat: Željko Grbić (Banjaluka), kontrolor: Radiša Vrhovac (Laktaši).

Tekstilac – Podrinje, sudije: Siniša Lazić (Prijedor), Božidar Rustić (Gradiška) i Željko Čelica (Kozarska Dubica), delegat: Vladan Simeunović (Bijeljina), kontrolor: Dragiša Đurić (Bijeljina). 

Subota, 19 časova

Sutjeska – Slavija, sudije: Rajko Đorđić (Bijeljina), Strahinja Vuković (Trebinje) i Čedomir Vićić (Ugljevik), delegat: Milivoje Marković (Zvornik), kontrolor: Ljubo Aničić (Srbac). 

Subota, 19.30 časova

Borac BL – Rudar Prijedor, sudije: Velimir Drinić (Modriča), Radmilo Vuković i Bojan Rakić (oba iz Bijeljine), delegat: Slavko Pančić (Doboj), kontrolor: Goran Muharemović (Istočno Sarajevo). 

1 Sloga Gornje Crnjelovo 3 3 0 0 8 1 +7 9
2 Kozara Gradiška 3 2 1 0 2 0 +2 7
3  Borac Banjaluka 3 2 1 0 3 1 +2 7
4 Slavija Istočno Sarajevo 3 2 0 1 6 5 +1 6
5  Sutjeska Foča 3 2 0 1 4 3 +1 6
6 Podrinje Janja 3 1 1 1 1 1 0 4
7 Sloboda Mrkonjić Grad 3 1 0 2 2 5 -3 3
8  Drina Zvornik 3 0 2 1 2 3 -1 2
9 Rudar Prijedor 3 0 2 1 1 2 -1 2
10 Željezničar Sport team 3 0 1 2 1 3 -2 1
11 Tekstilac 3 0 1 2 2 4 -2 1
12 Alfa Modriča 3 0 1 2 2 6 -4 1