Mladen Tomić, iako zagazio duboko u starost (70) i dalje je među najslušanijim muzičarima na prostorima bivše Jugoslavije. Njegovi hitovi “Slađana”, “Sreo sam je u malom kafiću”, Prokleta bila Gordana”, i dalje se vrte na svim radio stanicima, a nema slavlja da se ne otpjeva po neki hit vječnog Mladena, boema Sarajeva, kako su ga zvali,…

Nedavno je šokirao sve svoje prijatelje. Napravio je testament u kojem svu svoju ostavštinu ostavlja u dvije crkve i samostanu.

Jedna se nalazi u Makarskoj – Crkva Svetog Duje, toj crkvi je ostavio stan u Makarskoj u strogom centru grada, kompletno opremljen od 70 kvadrata u vrijednosti od 200 hiljada evra, a drugoj crkvi koja se nalazi u Kreševu. Ime crkve je Blažene Djevice Marije, a tu ostavlja ni manje ni više nego milion konvertibilnih maraka, dok samostanu Svete Katarine Aleksandriske u Kreševu ostavlja svoju vikendicu koja se nalazi takođe u Kreševu.

Na pitanje zašto se odlučio na ovakav čin, on je odgovorio:

–  Ušao sam u pozne godine, sam živim i nemam nikoga da se brine i stara o meni. Ovih dana sa visokim čelnicima crkve u Makarskoj i Kreševu dogovaram da se brinu o meni do moje smrti i poslije ostaje sve njima… Dakle, cijelo moje bogatstvo ide njima…

Ukoliko se pitate otkud baš crkvi, zašto ne familiji ili prijateljima, Mladen odgovara:

Vidite, ja sam čovjek koji je nekoliko puta obišao cijeli svijet i zemaljsku kuglu. Živio sam na svim kontinentima, svega sam prezasićen i ne mogu da se uklopim tako jednostavno u ovaj novi, moderniji način života, a mnogi mi i kažu da nisam u trendu što nosim mobilni star 10 godina i što vozim automobil star 20 godina, ali to je jednostavno moj način života i zato često dolazim u konflikt sa prijateljima i familijom. Nedavno sam u Kreševu ispred vikendice stavio ležeće policajce  zbog sigurnosti djece i prvi komšija mi je to sutradan skinuo, jer me ljudi jednostavno ne shvataju da želim mnogim pomoći u životu… Zato sam se odlučio za ovakav potez i korak– kaže srcelomac Slađana i Gordana.

A samo prije nekoliko godina bio je milioner, a onda ostao bez ičega!

Naime, Mladenova milionerka i grofica Anja Baglej Romanov, koja je umrla 2012. godine u 90-oj godini života pjevaču je ostavila dva miliona dolara. Kada se 2013. godine otvorio testament Mladen je bio punopravni nasljednik, a u istoj toj godini je častio sve prijatelje po Sarajevu, Kreševu i u Makarskoj, te tako potrošio preko 50.000 evra. Ipak, šok je uslijedio godinu dana kasnije. Mladen je otišao u Njujork po novac i ne slutivši da ga tamo čeka katastrofa.

Tamo ga je dočekao Anjin sin Henrih Keri Baglej sa svojim agentima i advokatima, te mu saopštio da na dva miliona može zaboraviti, navodeći kako je njegova majka bila stara i senilna kada je pisala testament, rekavši kako ga uopšte ne interesuje što je Mladen sa njegovom majkom bio 20 godina. Mladenu je poručio da slobodno može da ga tuži na sudu.

– Nažalost, istina je. Ispao sam najveći levat ili što bi moje Sarajlije rekle strogi papak, ali šta mogu dalje sa rogatim se ne može bosti i ne mogu podnijeti tužbu. Barem sam za dvadeset godina sa Anjom obišao cijelu Zemaljsku kuglu i vidio sve ljepote svijeta od Sidneja, Pariza, Londona, Monte Karla, do Palm Biča i  Beverli Hilsa. Anja je prije mene imala tri muža milionera, a jedan od njih je bio vlasnik korporacije Tabak – Kamel cigarete. Svu trojicu je sahranila, pa kad skontam opet je bolje što je ona ispod zemlje, nego ja. Učinjena mi je velika nepravda, nije malo sa nekim provesti dvije decenije i da na kraju dobiješ ovo što sam ja dobio – ništa– kaže Mladen Tomić.