Na našu adresu stiglo je zanimljivo pismo rukometnog radnika Mire Bjelića, koji je komentarisao aktuelnu situaciju u RSBiH, ali i RSRS. na sebi svojstven način Bjelić je podjelio mnoge epitete, najviše čaščavajući Smaju Karačića, generalnog sekretara RSBiH.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Od kada vodiš RS BiH ja ti se divim. Kroz savez je prošlo toliko obrazovanih osoba i  i članova RS BiH, sve i jednog si preveo žednog preko vode. Svaka ti čast! U Nezavisnim Novinama čitam naslov tvoje izjave “Bez panike, sve će biti u redu”. Sam znaš, ako ne izmisliš neku prevaru, rukometu BiH se loše piše. Vidim da si ponudio da Španija i BiH igraju u Banjaluci, uz izjavu da su stvoreni uslovi za igranje u Banjaluci. Smajo, onog momenta kada su igrači iz Republike Srpske prihvatili da igraju za svoju državu BiH, normalno je bilo da se međunarodne utakmice igraju i u Republici Srpskoj.

Ovu izjavu si dao namjerno, samo da bi se smirile tenzije oko RS BiH u Republici Srpskoj. Zaboravio si samo jedno uz smišljeno druženje sa Zdravkom Miličevićem, da će tebi i njemu najveći problem biti Vojislav Rađa zajedno sa mnom.

Od kada je Zdravko Miličević na čelu RSRS, sve manje je klubova iz RS u Premijer ligi BiH. Njegova desna ruka Aleksandar Miljuš zna dobro šta ja pričam. Željno očekujem okršaj sa  Zdravkom Miličevićem da objasni rukometnim radnicima zašto nije nastavio prekinutu Skupštinu RSRS iz 2014. godine (razlog je finansijski izvještaj) i kada će to završiti te kada će zakazati Skupštinu RSRS i zbog čega je nedavno davao izjavu u MUP-u RS u vezi RSRS.

Davali ste izjave u medijima kako RS FBiH postoji, a ispostavilo se da ga uopšte nema. Sve ti to Smajo prolazi dok imaš vazale iz RS. Zaista se ja tebi divim kako do sada opstaješ u RS BiH i da ti niko ne proturiječi. Tvoji vazali iz RS (pokojnike neću spominjati) su Duško Popović, Zdravko Miličević, Boris Đogo, Duško Vrhovac, Aleksandar Miljuš. Ništa bolji  nije ni samozvani direktor iz Borca Vladimir Branković, zvani (po igračima) Minhauzen. Pica sa dva lica. Kao i ti Smajo i Zdravko Miličević. Fali vam samo treći iz Heceg Bosne, koji će vas sviju prevazići u stilu “Mi smo latini”, proći će najbolje i sve će vas zajebati, a Srbi će se držati ustaljene prakse “Mi smo u pravu”, dok će se  Bošnjaci prikloniti, po čuvenoj izreci “Gdje je Alija, tu je i više vojske”.

Samo sporta i rukometa nema!!!