Odbornik Liste za pravdu i red u trebinjskoj Skupštini Nebojša Milišić izjavio je danas u toku skupštinskog zasjedanja da je najstariji trebinjski sportski kolektiv – Fudbalski klub Leotar rupa bezdanica i da se protivi njegovom ulasku u Premijer ligu, odnosno finansiranju šestog premijerligaša u gradu na Trebišnjici.

Milišićeve izjave izazvale su negodovanje brojnih Trebinjaca, Leotarovih navijača, koji su prateći radio-prenos Skupštine reagovali i upitali gdje su briga i ljubav za klub kojim se ponose skoro cijeli jedan vijek.

Iz Uprave Fudbalskog kluba Leotar Milišiću su poručili da je ovaj sportski kolektiv najstariji i najmasovniji u Trebinju i da su iz Leotarovog dresa ponikli vrhunski sportisti, ambasadori Trebinja.

– Besmislena politizacija i izrugivanje sa jednim ozbiljnim sportskim klubom, stogodišnje tradicije i to od onih koji nikada nisu uložili nimalo truda, energije, novca da ne govorim, je potpuno apsurdno – rekao je predsjednik Uprave Fudbalskog kluba Leotar Gordan Mišeljić, koji je i odbornik SNSD-a u trebinjskoj Skupštini.

Na Milišićevu diskusiju i opasku da je Fudbalski klub Leotar rupa bezdanica koja će usisati sve druge sportove i poređenje sa babom koja je slomila jednu nogu, oštro su reagovali odbornici vladajuće većine koji su poručili Milišiću da ako već nema ljubavi i brige za razvoj sporta u Trebinju, ne treba biti grobar sportskih kolektiva i licemjer.

Odbornik SNSD-a Zdravko Butulija naveo je sve uspješne trebinjske klubove koji već godinama funkcionišu zahvaljujući prvenstveno radu i trudu entuzijasta koji su trebinjski sport u posljednje vrijeme podigli na visok nivo.