Šef stručnog štaba premijerligaša Zvijezde 09 Darko Milisavljević istakao je da je bila neminovnost da se igrački kadar kluba iz Etna sela Stanišić smanji, jer je u rosteru bilo previše fudbalera.

Kao što je poznato čelnici kluba u saradnji sa stručnim štabom zahvalili su na dosadašnjoj saradnji i dali odriješene ruke devetorici fudbalera Mladenu Jutriću, Marku Jevremoviću, Aleksi Paiću, Zoranu Danoskom, Krsti Đorđeviću, Bubakaru Saneu, Emanulahu Blaževiću, Nenadu Gavriću i Sedadu Subašiću.

– Odluka da devetorici fudbalera damo odrešene ruke nije bila nimalo laka, ali smo morali da smanjimo broj igrača pod ugovorom. Većina od njih nije imala u prvom delu sezone neku veću minutažu i ovakav rasplet bio je neminovnost – istakao je Milisavljević.

Stručnjak iz Srbije se nada da će ostatak ekipe ostati na okupu.

– Istina je da postoji interesovanje za pojedine fudbalere, ali verujem da ćemo zadržati gotovo sve fudbalere koji su jesenas izneli najveći teret i činili kostur ekipe. U skladu s tim radićemo i na dovođenju pojačanja, a ona će biti ciljana i isključivo po pozicijama na kojima nam nedostaje kvalitet – nastavio je Milisavljević.

To znači da će pred stručnim štabom Zvijezde 09 ponovo biti težak zadatak da uigra ekipu.

– Očekujem da bude mnogo lakše nego letos kada su igrači dolazili praktično kao na traci. Olakšavajuća okolnost biće i to što će većina njih sada od prvog dana priprema biti zajedno na okupu i biće prilike da se još bolje uigramo. Da za to treba dosta vremena pokazao je i finiš jeseni kada smo konačno proigrali i počeli da osvajamo bodove. Zbog toga smatram da smo jedini premijerligaš koji žali što prvi deo šampionata nije trajao još bar koje kolo – rekao je Milisavljević.

Pripreme za drugi dio prvenstva fudbaleri Zvijezde 09 počeće 10. januara.

– Tog dana obavićemo prozivku i posle uvodnih testiranja početi sa žestokim radom. Kako sada stvari stoje kompletne pripreme obavićemo u Etno selu Stanišić i okolini, a odmah posle novogodišnjih praznika počećemo da dogovaramo pripremne utakmice – izjavio je Milisavljević.

Iako su ih svi već otpisali u redovima Zvijezde 09 se ne predaju.

– Svesni smo da smo u mnogo težoj situaciji nego ostale ekipe koje se bore za opstanak, ali se nadam kao i svi ostali da ćemo na proleće mnogima pomrsiti račune i na kraju uspeti da budemo iznad crte. Borićemo se dok god ima nade, a verujem da ćemo na kraju uspeti da dobijemo tu bitku – dodao je Milisavljević.

Darko Milisavljević žali što je njegov tim na nedavnom žrijebu za osminu finala Kupa BiH dobio baš Borac, koji ima najveće ambicije i u šampionatu, ali i u ovom takmičenju.

– Nadali smo se nekom manje jakom rivalu kako bismo izborili plasman u četvrtfinale, a posle se igraju po dve utakmice pa je onda sve moguće. Međutim, nismo imali sreće, a dodatno otežavajuća okolnost jeste to što su Banjalučani u ovom susretu domaćini. Ipak, nećemo se predati unapred – naglasio je Milisavljević.