Milenko Pavlović Miler po četvrti put se vratio u Kozaru i to na čelo Radne grupe koja će upravljati klubom do novih izbora i imati zadatak da stabilizuje i konsoliduje finansijsko stanje, kao i igrački i stručni štab.

Miler je dobio podršku članova Skupštine na sjednici kojoj nisu prisustvovala samo četiri od 31 delegata.

Ovo je četvrti put da se vraćam u klub. Prvenstveni nam je cilj da sagledamo situaciju u Kozari sa organizacionog, kadrovskog, materijalnog i stručnog aspekta. Mnogi problemi, nažalost, pritišću klub. Naš je zadatak da u naredna dva mjeseca ozbiljno sagledamo u kojoj se fazi Kozara nalazi i da Skupštini predložimo rješenja – rekao je Pavlović.

On trenutno obavlja funkciju predsjednika Skupštine opštine, a pored njega u Radnoj grupi nalaze se zamjenik načelnika Ognjen Žmirić i načelnik za finansije u opštini Siniša Adžić. Prema riječima dosadašnjeg potpredsjednika Gorana Bijelića, koji se jedno vrijeme sam borio sa svim nedaćama, te za to dobio priznanje članova Skupštine, ukupan dug Kozare je blizu 250.000 maraka, a urgentno treba riješiti oko 40.000, koliko se duguje igračima, radnoj zajednici i dobavljačima.

Uz dogovor sa načelnikom nisam bježao od Radne grupe.  Klub ne smije da poklekne. Cilj je da igramo Ligu za prvaka, tako da moramo konsolidovati igrački kadar. Na Skupštini je bilo mnogo bivših predsjednika koji znaju kako se radi u klubu i to je snažan vjetar u leđa. Uz Kozaru su Slavko Dunjić, Dušan Dabić, Mirko Petrović, Boro Zdjelar, Zoran Adžić – naveo je Miler imena bivših predsjednika i dodao da ima vremena za razmišljanje o novom prvom čovjeku, ali da se prije toga mnoge stvari moraju posložiti.

Jedan od zadataka Radne grupe biće konsolidacija stanja u omladinskoj školi.

Nemam dilemu da ćemo angažovanjem stručnih i kvalitetnih ljudi, te velikim trudom i radom omladinsku školu vrlo brzo vratiti na one staze koje i zaslužuje. Škola je bila prepoznatljiva u cijeloj BiH, ali je u prethodnom periodu urušena. Za sve treba vremena, ali ćemo stvari u ovom segmentu brzo postaviti na svoje mjesto – rekao je Pavlović.