Sportski tereni su po važnosti za Vladu bili odmah iza porodice, na jednom od njih je sinoć, po završenim rekreativnim aktivnostima, u voljenom rodnom Čelincu, preminuo neumorni fudbalski i sportski radnik Vlado Pejaković.

Pravda je sa dužnom pažnjom pratila napredovanje popularnog Čelzija, od obećavajućeg sportskog sastava i Čelzijeve navijačke grupe, prve faze izgradnje tribina, agilne uprave na čelu sa predsjednikom koji je nenametljivo i tiho najavljivao prepuštanje mjesta drugima, plasmanom ili ne Čelzija u Regionalnu. Možda je nekom izgledalo nepravedno što su  kamere Pravde iz kola u kolo puštale video zapise sa ”Tukova.” Uočili smo da se  pod agilnom upravom predvođenom tihim i vrijednim predsjednikom znalcem, na sportskim terenima događa nešto što vrijedi bilježiti. Potvrdu  mnogo toga lijepog bilježile su naše kamere na ”Tukovima” a potvrdile desetine hiljada zabilježenih internet pregleda čitalaca. Uprava na čelu sa preminulim predsjednikom je obezbjedila Čelzijevoj ekipi da se uz podršku vjerne organizovane navijačke grupe, prošeće Bundesom do Regionalne gdje poslije adaptacije igra zapaženu ulogu.

Vlado Pejaković je održao sva obećanja, najzaslužniji je za plasman Čelzija u Regionalnu, zaljubljenici u Čelzi i fudbal nisu vidjeli nikog drugog u čijoj bi  organizaciji Čelzi uspješno obezbjedio uslove koje traži viši nivo takmičenja. Čelzi je bio Vladina velika ljubav kojoj je bio posvećen do posljednjeg trenutka…

Vlado je živio sa fudbalom i za fudbal, dajući doprinos razvoju i unapređenju fudbala i fudbalske igre, obavljao je rukovodne i stručne dužnosti do najviših nivoa fudbalskog organizovanja. Pored klupskih rukovodnih, obavljao je i druge dužnosti pa i stručnog saradnika Fudbalskog saveza Republike Srpske. U matičnom Područnom fudbalskom savezu Banja Luka, bio je delegat u Skupštini, član Izvršnog odbora, sekretar PFS Banja Luka… Kao kadar matičnog PFS Banja Luka bio je po odlukama organa i tijela FS RS i FS BiH, Komesar takmičenja Omladinske lige FS BiH, Komesar takmičenja Druge lige FS RS Grupa ”Zapad”, delegat na utakmicama seniorske fudbalske Premijer lige FS BiH i delegat na utakmicama najvišeg nivoa takmičenja u fudsbalu.

Vlado Pejaković je rođen 05. oktobra 1954. godine u Čelincu u kome je proveo čitav životni vijek, stekao znanja i zvanja od Osnovnog do akademskog zvanja diplomiranog ekonomiste. Posljednji radno pravni status je imao u Poreskoj upravi Republike Srpske na radnom mjestu Načelnik PU RS Kotor Varoš.

Vlado Pejaković će biti sahranjen sutra 31. decembra, 2016. godine u 13 časova na groblju u Čelincu.