Naš portal je sinoć otkrio nezapamćeni skandal na fudbalskim terenima u Republici Srpskoj, http://localhost/skandalozno-dijete-od-13-godina-u-zapisniku-utakmice/, što smo i dokumentovali iz Comet sistema, da je na utakmici Druge lige RS, grupa „zapad“, u Brodu, Polet – Mladost (1:2), u zapisniku bio 13-godišnji Marko Đuričić na klupi Mladosti.

Ko je kriv, ostavićemo takmičarskim organima da utvrđuju, ali je jasno da najveću odgovornost snose Dragan Aranđić – Kalimero, prvi čovjek Mladosti i član IO FSRS i delegat Zoran Vujat, operativac u kancelariji FSRS, „perjanice“ deklarisanog „BH Fanatikosa“ ujedno i predsjednika FSRS, Mile Kovačevića.

Ubrzo nakon naše objave, pojavila se u cijelu priču i treća „perjanica“, Mile Mandić, komesar za takmičenje drugoligaškog „zapada“. Utakmicu u Brodu, zaključio je sudija Erak u 20,46 časova, gdje je evidentiran 13-godišnji Marko u zapisnik utakmice. Nakon toga, delegat nema više mogućnost prepravke, nego to može jedino komesar za takmičenje Mile Mandić.

I onda u sitne sate, oko 2 časa poslije ponoći, Marko Đuričić postaje Marko Đurić, u zapisniku utakmice. Sada je, kažu, sve u redu. Ali, dokumenti tvrde suprotno i ne može se reći da je priča završena. Prevara, greška ili nešto treće se ne može sakriti da je 13-godišnjak bio u zapisniku utakmice u Brodu.

Evo zapisnika nakon zaključenja sudije Eraka, po završetku utakmice.

A evo kako izgleda zapisnik, koji je prepravio Mandić:

Ovo je dokaz da najbolje ocijenjeni delegat prošle sezone, Zoran Vujat iz Gradiške, nije uopšte radio svoju dužnost. Iako je napisao, nije vršio uvid u sportske legitimacije, a nije vršio ni identifikaciju klupa ekipa. Znači, nije radio svoj posao. Zanimljivo je da je snimao igračice, na  spornoj utakmici Prve lige RS za žene, Drina – Sloga, gdje je nije bio delegat, nego predstavnik Saveza. I pored toga, gošće su dokumentovale „šverc“.

Dragi Zorane ili već kako se zoveš, okani se delegatskog poziva, nije to za tebe.