U zemlji apsurda kakva je Bosna i Hercegovina, ni sport, pa ni fudbal ne mogu biti pošteđeni nacionalizma.

Takva je priča i u sportu, pogotovo u fudbalu! Selektor BiH reprezentacije Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača za utakmicu protiv Kipra, pa je onda naknadno precrtao šest imena. Među njima nalazi se i Nemanja Bilbija, ubjedljivo najbolji igrač Premijer lige BiH!

Kakva je svrha domaćeg takmičenja, ako najbolji igrač te lige ne može se izboriti za mjesto među 18!

Zar Bilbija svojim sjajnim igrama nije zaslužio to mjesto, zar su Armin Hodžić, Riad Bajić i Kenan Kodro bolja riješenja u napadu?

Nisu, ali jesu podobni za sarajevsku čaršiju, jer Nemanja Bilbija je kriv samo iz dva razloga, zato što dolazi iz Banjaluke, i što igra u Mostaru, i to u onom dijelu kojeg službeno Sarajevo ne gotivi. Da se kladimo da Nemanja ovako trese mreže u “bordo” timu, da bi se i “kuka i motika” digli da se ugura među “zmajeve”. Ovako nije podoban, nema veze što daje golove kao od šale, lijevom, desnom, glavom, dribla kao na sega-mega igrici, on je i dalje samo onaj mali “četnik” koji uveseljava “ustašku” raju….

Ali nema veze, dočekaće Nemanja da bude centarfor neke druge reprezentacije, koje se u Sarajevu plaše više od “sile nebeske”. Mlad je, ima vremena, i njegovo srce zaigraće na taktove “Marša na Drinu”….