Sportsko ribolovni savez Republike Srpske je na jezeru Manjača organizovao takmičenja u kategoriju ribolovaca seniora u disciplini ”Lov ribe na hranilicu – FEEDER”.   

Pravo učešća su imale ekipe ili pojedinci –članovi udruženja članica Sportsko ribolovnog saveza koji su predočili člansku kartu sa markicom i dozvolu za 2023.godinu, a takmičari koji su ostali u Ligi BiH bili su obavezni uzeti učešće.

Pojedinačno najubjedljiviji sa ulovom većim od 29 kg bio je Miroslav Kostrešević iz USR ”Čelinac II” kome je pored dodijeljene diplome za osvojeno prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripala i pojedinačna diploma  Šampion staze. Za osvojeno drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji je dodijeljena diploma Ostojić Predragu iz ekipe Laktaši, dok je diploma za treće mjesto dodijeljena Miomiru iz ekipe Čelinac.

Ekipni pobjednik  prvenstva u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske je USR ”Čelinac II” iz Čelinca kome je pored diplome za osvojenu šampionsku titulu uručen i pehar, dok je diploma i pehar za drugo mjesto dodijeljena   USR ”Čelinac I” iz Čelinca. Diploma i pehar za osvojeno treće mjesto  je pripalo SRD ”Vrbas II” iz Laktaša.  

Takmičenje je proteklo bez najmanjeg incidenta i primjedbe na odluku sudija. Neviđen sportski primjer poštovanja i odnosa prema službenim licima, naročito sudijama što, osim u tenisu nismo zapazili na ovim prostorima ni u jednom sportu. Obzirom da su sudije danas bile žene zaključili smo da su ribolovci moralno najkvalitetniji dio sporta i društva.

Ribolovci su zaslužili da vam ih predstavimo a i veliki broj roditelja će shvatiti da su ribolovna društva mjesta za njihovu djecu.