Fudbalere banjalučkog Borca sutra očekuje prvi polufinalni meč u Kupu BiH. Ekipi iz Platonove ulice slijedi gostovanje Širokom Brijegu. Utakmica se igra na stadionu “Bare” u Čitluku sa početkom od 15.30 časova.

Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca istakao je u najavi meča da njegovu ekipu očekuje teška i neizvjesna utakmica.

– Dolazi nam polufinale Kupa BiH. Ulazimo u samu završnicu borbe za trofej, sam značaj dovoljno govori o utakmici. Igramo protiv ekipe koja je u dosadašnjem dijelu pokazala jednu stabilnost, samim tim i kvalitet s obzirom da su i oni u polufinalu Kupa. Sigurno je da nas čeka teška i neizvjesna utakmica i ono što i ja očekujem jeste da se u ovoj prvoj utakmici neće riješiti pitanje finaliste. Imamo dvije utakmice i naravno da u ovoj prvoj idemo da napravimo što bolji rezultat za revanš – rekao je Marinović.

Komentarišući najveće opasnosti po njegovu ekipu, Marinović je istakao brzinu u napadu Širokog Brijega.

– Široki u odnosu na prošlu sezonu izgleda dosta bolje, ekipa su koja ima dosta kvalitetnih igrača, pogotovo imaju dobru brzinu u fazi napada. Tu moramo da obratimo dosta pažnje. Vidjećemo s obzirom na to da se utakmica igra u Čitluku i na stanje terena, ali jednostavno imaju tu brzinu u napadu tako da tu moramo biti oprezni i probati da budemo što kompaktniji i konkretniji – ističe Marinović.

Ekipe će sa centra povesti Mirza Kazlagić iz Cazina, pomagaće mu Hasan Nanić (Bužim) i Sreten Udovičić (Prijedor). Delegat susreta je Ferid Čovčić (Goražde), a kontrolor suđenja Muamer Bureković iz Zenice.

Revanš utakmica igra se u Banjaluci 17. aprila.