Dražen Marić, arbitar iz Bijeljine, zajedno sa svojim pomoćnicima odradio je profesorki derbi Prve lige Srpske igran u Prijedoru! Krajnji rezultat Rudar Prijedor – Krupa (1:2) u njegovom slučaju nije važan, odnosno, najmanje je važan!

Mladi sudija, tokom svih 90 minuta igre držao je konce u svojim rukama, iako je nekoliko puta bio na teškim iskušenjima. Na kraju je i podijelio dva crvena kartona, ali sasvim sigurno, da je takvom odlukom smirio uzavrele strasti koje su buknule na terenu.

Jednostavno, Marić je već od prvog minuta dao svima do znanja, da će on biti taj koji će se pitati, ada će biti neprimjetan na terenu, sve u službi fudbala! Tako je i bilo….

Pravovremene odluke, kao i one kada nije podlegao pritiscima igrača bilo jednog, ili drugog tima, izdigli su ga iznad svih aktera derbija, pa i onih zbog kojih publika ide na stadione, samih igrača.

Zaštitio je gosta, a ni za jotu nije oštetio domaćina, i ovakvo suđenje treba da bude putokaz svima, ako želimo prosperitet na terenima Srpske. Jer kada je sudija, kao u ovom slučaju Marić, nevidljiv, onda fudbal ima šansu.

Zato, ovaj put Dražen Marić zaslužuje pohvalu za korektno odrađen posao, dodali bi profesorski!