I dalje je mladi prvotimac Borca Stefan Marčetić top tema medija u Republici Srpskoj. Isporučio je dva gola Sarajevu na “Koševu” dovoljno za prolaz u polufinale Kupa BiH. Dobio je i opravdanje u školi zbog izostanka te srijede, a mi u prvi plan stavljamo njegovu porodicu, tačnije majku Biljanu i djeda Milana, koji su na sebi svojstven način proslavili uspjeh Borca i nastup svog sina, odnosno unuka….

-Imamo svoju ekipu i mečeve gledamo u “Kingu” kod Slaviše Kralja. Tu je nekako i sve počelo, igrali su u Urijama, potom u Krupi, a sada u Borcu. Šal, dres Borca obavezni su rekviziti, kako uživo na utakmicama, tako i kad gledamo u društvu na TV-u. Inače, Stefan je kao mali trenirao atletiku, sa 10 godina je bio šampion BiH na 100 i 60 metara, ali ljubav prema fudbalu je prevagnula – priča ponosna majka Biljana.

Inače, Stefan je rođen 2. decembra u Prijedoru, sa dva gola je potopio Sarajlije te bio najzaslužniji za pobjedu od 2:1 i prolaz u polufinale najmasovnijeg takmičenja.

Ne treba da zaboravimo da je ovaj mladić debitovao za prvi tim Borca prošle sezone. Bilo je to 11. marta u duelu protiv Tuzla sitija, kada je na terenu proveo četiri minuta. U tom meču postao je najmlađi debitant Borca u Premijer ligi BiH. Tog dana imao je 16 godina, tri mjeseca i deset dana i nadmašio je dotadašnji rekord današnjeg kapitena Srđana Grahovca (debitovao protiv Laktaša 1. avgusta 2009, kada je imao 16 godina, deset mjeseci i 13 dana). Odigrao je i cijeli susret posljednjeg kola prošle sezone protiv dobojske Sloge.

I dok je prave porodice, nema potrebe brinuti za budućnost. Roditelji, bake, deke, sa šalovima klubova svojih miljenika. Slika koju želimo što češće gledati širom Republike Srpske i BiH…..