Kada je u pitanju OFK Sport Team, tu više nema nikavih tabua. Banjalučki klinci s “Predgrađa” već punih devet godina po regionu, ali i cijeloj Evropi igraju utakmice sa najjačim klubovima “starog kontinenta”.

Tako je bilo i ljetos kada je generacija 2006. učestvovala na “Radec Kupu” u Njemačkoj, gdje su mali banjalučani odmjerili snage sa čuvenim Mančester Sitijem. Prštalo je na sve strane, na kraju su Englezi slavili sa 1:0, ali pohvale na račun klinaca iz OFK Sport Team nisu izostajale. Kasnije su “građani” prošetali su do trijumfa na turniru, ali kako su sami istakli niko ih nije namučio kao dječaci iz Banjaluke.

Tada je nekoliko igrača upisano u notese engleskih menadžera, a po svemu sudeći ova priča dobija i nastavak, jer OFK Sport Team je u kontaktu sa predstavnicima Mančester Sitija. Prepiska traje već duže vrijeme, i Englezi su po svemu sudeći spremni doći u Banjaluku i Republiku Srpsku!

Otvoren je poziv za tradicionalni turnir u seprembru, za deveti rođendan OFK Sport Team (generacija 2006), na kojem bi pored domaćina i engleza (ako prihvate učešće) nastupili Vojvodina, Rijeka, Čukarički, Sarajevo, Partizan, Crvena Zvezda,..

Ukoliko i ne prihvate učešće u septembru (veoma kratak vremenski rok), ostaje mogućnost turnira u martu 2017. (generacija 2002), ili u septembru 2017. godine za 10. jubilarni rođendan OFK Sport team. Po svemu sudeći Mančester Siti sleće u Banjaluku, to je sada sasvim izvjesno, pitanje je samo termina.

Inače za one koji ne znaju, već je jedan Englez boravio u balonu kod Rebrovačke crkve. Bio je to čuveni Kris Vodl, nekada vihorno krilo koje je igralo u onom finalu protiv Crvene Zvezde u dresu Olimpika. Održao je predavanje i nekoliko treninga pred oduševljenim klincima koji su upijali svaki njegov potez.  Međutim, sada je u pitanju cijeli tim,…Novi standardi se postavljaju, a Republika Srpska može da bude ponosna što ima takvu školu fudbala, koja pod svojim okriljem broji sada više od 500 klinaca,….