Ljetošnje pojačanje banjalučkog prvoligaša Aleksandar Malbašić brzo se uklopio u ekipu s Gradskog stadiona. Po mnogima udarna je igla novog tima Borca, a sa svojim prodorima i golovima već sada je strah i trepet za sve odbrane. Malbašić je već jednom bio u Borcu, ali zbog povrede nije ostavio traga a u međuvremenu je nosio dres Kozare, Slobode iz Mrkonjić Grada i Jedinstva iz Bihaća. Jednu sezonu proveo je i u dalekoj Kanadi, a na Gradski stadion stigao je iz Mrkonjića sa kojim je imao sjajnu proljećnu polusezonu. Trenutno se nalazi na Zlatiboru, gdje borčevci privode kraju pripreme.

 Stvarno smo jako dobro i naporno radili. Odigrali smo pet veoma kvalitetnih utakmica. Nije nas baš lopta slušala, ali i nije toliki pritisak, jer riječ je o prijateljskim utakmicama. Neka bude kako treba kada startuje šampionat – ističe Malbašić i nastavlja o ambicijama u novom klubu:

Imamo dobru ekipu, spoj mladosti i iskustva. Svi smo željni dokazivanja. Nije mi bilo teško da se uklopim, već se osjećam kao starosjedilac, hahahah, dosta igrača znam od ranije. A, ambicije? Pa, one su najveće. To je obaveza Borca bez obzira u kakvoj situaciji, i u kojem rangu takmičenja igrao.  To je ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. Svi igrači koji su tu svjesni su toga, naravo uz naše vjerne navijače sve će to biti lakše i ostvariti – kaže 23-ogodišnji fudbaler.

U Borac je stigao iz Slobode, sa kojom se borio do poslednjeg kola za opstankom.

Prvi dio sezone je bio za zborav, dok je drugi već bio već dosta dobar. Došli su kvalitetni igrači i stvarno smo odigrali jako dobro, na kraju smo uspjeli da ostanemo, što je najvažnije i ovom prilikom bi se zahvalio ljudima iz Mrkonjića na korektim odnosima i stvarno bi im poželio svu sreću u daljem takmičenju.

Kao glavne kandidate Borcu u borbi za prvoligaški tron Malbašić vidi ekipe koje su zajedno sa banjalučanima napustili bh elitu.

Sigurno su tu Slavija, Rudar Prijedor i Drinai Zvornik,  ali ima tu još dosta kvalitetnih i dobrih ekipa.  Niko se ne smije podcjeniti, jer danas svi igraju fudbal. Jako i žustro od prvog kola. Imamo derbi na startu, ali i dvije utakmice kod kuće. To bi nam mogao biti “vjetar u leđa” – napominje Malbašić, kojeg smo pitali za kraj sa koliko golova bi bio zadovoljan na kraju sezonu, da li je to 10, 20, 25,…

Ma nek se Borac vrati u Premijer ligu. Ko će ih postizati najmanje je važno. Ja ću biti srećan koliko god da ih bude, naravno ako budemo prvi!