Nije lako danas voditi klub, ni u posljednjem rangu takmičenja. Mnogo odricanja, finansija, i volonterizma prije svega potrebno je da bi ljubav bila obostrana. A nje je sve manje…..

Jedan pozitivan primjer stiže iz Banjaluke, koja je nekako fudbalski procvala, sa Borcem, premijerligašem koji je redovno u Evropi, potom dva prvoligaša Željezničar Sport tem i BSK-om, a sada liderom drugoligaškog Zapada, Naprijedom!

Najmanje važno hoće li ponos Obilićeva tu i ostati, ali klub svakim danom pokazuje velike manire, odnosno male, koje u konačnici daju smisao i bit loptanja, da ima nešto i važnije od tri boda, i pozicije na tabeli.

Tako su Naprijedovci, gostovali u Hambarinama, fudbalski pobijedili, a najveću pobjedu odnijeli po završetku meča, kada su dio tribine gdje su bile njihove pristalice, očistili do posljednje mrvice! Priznanje za mali trud, ali veliku gestu dobili su i od domaćina, OFK Brda, stekli nove prijatelje, uz opasku da to što su uradili nije baš ništa. Možda i nije, ali u našim mutnim vremenima i krajevima i te kako jeste!

Druga “veličina” stigla je iz Šipova, koje se bori sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava da se stadion u Šipovu “izgospodi” . Na dobrom su putu da sve završe na radost svih ljubitelja sport, ne samo Šipova, već cijele te regije, a podrška je stigla i od Naprijeda! Uplaćeno je 200 maraka. Neko će reći, šta je to…., ali i taj Naprijed provodi istu akciju, da u Obilićevu uskoro vidimo tribinu i stolice. Svaka marka je dobrodošla, a oni su jedan svoj dio izdvojili i za “ljute” rivale na terenu, ali velike prijatelje van njega.

I tako se postaje veliki.

Nekada novac i sva blještava svjetla velegrada ne mogu nadomjestiti onaj trenutak, kada osjetiš da je “malo” potrebno nekom drugom. U Naprijedu su shvatili da će rasti samo ako i oni oko njega budu sve veći. Jedino ispravno i vrijedno. Ostaje upamćeno, rezultata, pobjeda i poraza bilo je i biće….