Fudbaleri Glasinca 1936 i Zadrugara igrali su neriješeno, 2:2, u odgođenoj utakmici četvrtog kola Druge lige Republike Srpske, grupa istok, a susret je obilježila teža povreda fudbalera ekipe iz Donjeg Crnjelova, 20-godišnjeg Slobodana Jelića.

On je sredinom drugog dijela utakmice zaradio prelom desne noge poslije klizećeg starta Sokočanina Predraga Pajevića. Nažalost, sudija Dejan Popović iz Trebinja nije ni prekinuo susret, ve­ć je tražio da bude nastavljen. Najiskusniji fudbaler Zadrugara Delimir Bajić bio je ogorčen zbog ponašanja arbitara.

– U fudbalu se ovakve stvari događaju. Dolazi do teških povreda. Domaćin je bio korektan, a ono što nas je iziritiralo je činjenica da sudija nije ništa svirao i da nije pokazao crveni karton. Pa kad je vidio povredu noge našeg igrača, trebao je dati karton. Nije sigurno bilo namjere kod igrača Glasinca da povrijedi našeg saigrača, ali je morao biti isključen kad se vidjelo šta se desilo. Umjesto toga sudija je tražio da Jelić bude iznesen sa terena i da se meč nastavi. Jesam, rekao sam mu mnogo toga u tom trenutku i ne žalim ni za jednom izrečenom riječju. Reagovao sam jer želim da zaštitim mladog fudbalera – rekao je Bajić koji je svojevremeno imao i bogatu internacionalnu karijeru.

Mladi Jelić je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu “Koševo”, gdje je zbrinut, i na kraju i operisan.

A, za utjehu gostima ostaje da su na Sokocu došli do boda, i to debelo u sudijskoj nadoknadi, kada je Matović pogodio za konačnih 2:2. Vjerovatno i Bog nešto vidi…..