Fudbalere mrkonjićke Slobode Nova Banka očekuje u subotu u 17.30 časova težak meča se ekipom Kozare u Gradišci. Mrkonjićani se nakon tri sezone vratali u M:tel Prvu ligu Republike Srpske i želja svih u klubu je da Sloboda Nova Banka bude stabilan prvoligaš.

Šta mladi sastav Slobode Nova Banka može u ovogodišnjem šampionatu pokazeće već prvi meč sa Kozarom, ali i onaj nakon sedam dana na „Lukama 1“ sa ekipom Krupe. Ono što je već sada jasno Mrkonjićani imaju dobar i poletan sastav, koji sigurno može da parira svim ekipama u Prvoj ligi.

Svjestan je je te činjenice i šef stručnog šatba Darko Maletić, koji naglašava da je ekipa dobro pripremljena i posložena na svim pozicijama.

-Pripreme su pri kraju. Ono što smo zacrtali mislim da smo i ostvarili. Otprilike smo doveli ona pojačanja na pozicije koje su nam bile deficitarne. Mislim da smo to dobro ukonponovali. U prvim kontrolnim utakmicama imali smo malo slabije rezultate. U prvoj utakmici nerješen rezultat, a u drugoj poraz. S obzirom da je bilo dosta novih igrača u princpu smo to i očekivali. Već u utakmici sa Rudarom koju smo odigrali ovdje kod nas i pored poraza bio sam zadovoljan. Bila je to igra koju bi ja volio da igramo, jer smo negdje 60 minuta bili u dobrom ritmu. Kod nas smo pobijedli Progres iz Kneževa i u Omarskoj istoimenu ekipu. Generalno možemo biti zadovoljni i spremno dočekujemo početak prvenstva – kaže Maletić.

Strateg Mrkonjićana kaže da njegova ekipa na startu ima težak raspored i da će svaki bod koji se osvoji biti bitan za stabilnost ekipe.

-Utakmica sa Kozarom je za nas izuzetno bitna, jer je to start u prvenstvu. Poslije toga nam dolazi ekipa Krupe koje je sigirno među pet najboljih u ligi. Tako da se moramo maksimalno fokusirati da u Gradišci i pokušati izvući što povoljniji rezultat. Nadam se da će utakmica sa Krupom biti pravi praznik fudbala. Jer se radi o rivalu iz komšiluka i o prvoj prvoligaškoj utakmici u Mrkonjić Gradu nakon tri godine. Očekujem i veliku posjetu i podršku našoj ekipi – kaže Maletić.

Predsjednik kluba Borislav Šarić ističe da FK Sloboda Nova Banka spremno dočekuje početak prvenstva u M:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

-Od ove sezone smo ponovo prvoligaši, gdje nam je objektivno i mjesto. Uglavnom smo zadovoljni sa proteklim pripremama, koje su se odvijale u proteklih šest sedmica. Naša očekivanja su da budemo stabilan prvoligaš. Da budemo tvrd orah svim ekipama kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu.Želimo da privučemo što veći broj publike na naš stadion „Luke“ i da aktivno radimo na na razvoju i unapređenju cjelokupne infrastrukture našeg kluba i grada. Posebna pažnja posvećujemo prvom timu i Omladisnkoj školi fudbala našeg kluba – kaže Šarić.

Čelni ljudi FK Sloboda Nova Banka zahvalni  su rukovodstvu opštine na, na čelu sa načelnikom Draganom Vođevićem na finansijskoj i svakoj drugoj podršci, kao i generalnom sponzoru kluba Novoj Banci.

Tekst i foto: Slobodan Dakić