U Čelincu je nedavno održan tradicionalni izbor najboljih sportista i kolektiva za prošlu godinu, a kako po pravilu jedan dio nagrada odlazi i za najsportskije selo na ovoj opšini Šnjegotini!

Najbolji sportista je karatista Nikola Zeljić, koji je ovo priznanje prigrlio po drugi put, a za najuspješniji sportski kolektiv izabran je FK Šnjegotina.

Ovaј sportski kolektiv u avgustu јe obilježio dviјe deceniјe od svog osnivanja, tokom koјih јe uspјešno afirmisao sport, ali i predstavljao opštinu na najbolji mogući način. U posljednjih nekoliko godina u popularnoј “Bundesligi” ovaј klub bilježio јe vrlo dobre rezultate. Sezonu јe završio na drugom mјestu tabele sa malim bodovnim zaostatkom, baš kao i jesen, gdje se trenutno nalazi na drugoj poziciji. Pored rezultata, ovaj lub poznat je i po gostoprimstvu, i gotovo je nezamislivo da poslije obračuna na terenu domaćini ne podjele skromno sa gostima ono što su zajedno spremili, pa ta treća poluvremena na stadionu u Šnjegotini su postala sastavni dio sportske priče ovog kolektiva.

Priznanje u ime kluba primio je Dalibor Vujičić, “katica za sve”, od oružara do predsjednika, dostupan svima po potrebi. A, da iver nepada daleko od klade, pokazuje i primjer Vujičića juniora, jer mlađani Dejan (2007) dobio je priznanje za poseban doprinos i razvoj sporta u opštini. Postao je prvotimac sa 16 godina. Priznanje je otišlo u ruke još jednog Vujičića, i to Nemanje, koji je u tekućoj sezoni u 12 nastupa postigao čak 14 pogodaka. Po mišljenju velike većine sportskih radnika i trenera radi se o naјboljem igraču lige u poslednjoј deceniјi takmičenja PFL Banjaluka. Ali igrač koji na leđima nosi broj 10 ostao je vjeran svojoj Šnjegotini, iako je mogao mnogo, mnogo više…..

Ovom dvojcu treba dodati i Stefana Tepića, koji je proglašen za najboljeg sportskog radnika, a svoju fudbalski put gradio je kroz Šnjegotinu, Čelinac i KMF Jošavka.

Nema sumnje da će u Šnjegotini i dalje stanovati dobri fudbaleri i sportski radnici, a za to vrijeme “carevaće” drugarstvo. Put kojim se teže ide, ali jedini ispravan u današnjim vremenima…..