Danijel Majkić, iskusni defanzivac karijeru će nastaviti na Islandu.

Tačnije u drugoligašu Selfosu.

Majkić (31) je karijeru počeo u Banjaluci, ali fudbalsko ime stekao je u mostarskom Veležu, odakle ga je put odveo u Krila Sovjetov (Rusija), potom u Kazahstan, da bi uslijedio povratak na terene Srpske, prvo na „Predgrađe“ u redove Željezničar Sport team, potom je uslijedila šestomjesečna odiseja u Švedskoj, da bi zatim zaigra za Banjalučki Borac. Prije sezonu i po otisnuo se u Grčku, da bi svoj inostrani put za sada nastavio na dalekom Islandu.

Prezadovoljan sam!  Uslovi su odlični, klub je organizovan, ima dva terena, vještački i prirodni što za Island i nije tako često jer nemaju baš klubovi takve uslove, glavni teren nam je sa prirodnom travom, jedan od deset najboljih na Islandu tako da sam zaista zadovoljan. Tu je i teretana.  Trener je Englez, koji je igrao nekada u premijerligašu Vest Hemu. Čini mi se da su dosta opušteniji od nas, ali sigurno takođe profesionalnim ugovorom sam zadovoljan, tako da za sada je sve pod konac. Klub se takmiči u drugoj ligi sa ambicijama povratka u viši rang, ne tako davno bili su i šampioni Islanda – raportirao je prve utiske sa Islanda Danijel Majkić.

Ugovor je potpisao na jednu sezonu koja kreće u aprilu, i traje do oktobra, ali već sada startuje Zimska liga, kao neka vrsta zagrijavanja za ono što dolazi.

Uz Majkića sasvim smo sigurni da će nam stizati lijepe vijesti sa Islanda….