Islandski dani Danijela Majkića teku ravnom crtom, a sve u pripremi šampionata koji počinje za koji dan. Pandemija virus korona nije ppreviše naštetio fudbalu, jer zbog klime, ova ostrvska zemlja baš sada i kreće sa fudbalom, pa će kašnjenje biti neznatno i neće poremetiti nikakve planove.

Majkić je zimus stigao u redove drugoligaša Selfosa.

– Godinu i po proveo sam uspješno u grčkom Plataniasu, a ovde sam prešao u januaru. Preda mnom su prve službene utakmice, a očekivanja kluba su afirmacija mladi igrača i ako se ukaze prilika plasirati se u viši rang, jer je ovo klub koji je dosta igrao Pepsi ligu, tačnije najviši rang islandskog fudbala i ima sve uslove da to opet bude – započeo je priču Majkić, koji je u karijeri nosio dres mostarskog Veleža, Krila Sovjetova, jedno vrijeme bio je i u Kazahstanu, a potom ponovo u Srpskoj, gdje je nastupao za banjalučke ligaše Željezničar Sport Team i Borac.

Bilo je zanimljivo čuti i kako se izborio protklih nekoliko mjeseci sa pandemijom virusa korona.

– Sve vrijeme korone proveo sam na Islandu i iskreno nisam osjetio nikakvu nikakvu paniku, bolest i neke oštrije mjere. Nije bilo karantina, nekakvih zabrana, niti policijskog časa. Najoštrije ograničenje bilo je da na jednim mjestu ne može biti više od 20 ljudi, i to je trajalo od 20. marta do 4. maja. Poslije toga datuma, život se potpuno vratio u normalu, kao i ranije – poručuje Danijel Majkić.

Treninzi su rađeni individualno tokom aprila mjeseca, a od 4. maja sve se vratilo u normalu.

– Petak pred nama, 5. juna je prva zvanična utakmica i to u kupu, a nakon toga slijedi prvenstvo koje će kasniti oko mjesec i po. Ljudi su ovdje ljubazni, a u ekipi imam još dvojicu drugara iz naših krajeva, jednog iz Kaknj,a Kenan Turudija i drugi iz Zagreba Hrvoje Tokić. Odlični igrači i momci koji su mi pomogli dosta da se prilagodim. Sve u svemu, jako lijepo iskustvo, a najveći problem je što mi porodica nije tu i što su jako daleko od mene, ali šta da se radi, u životu ne može biti sve idealno. Slijede utakmice, pa će i nostalgija biti manja – raportirao je sa dalekog Islanda Danijel Majkić.