Izborna Skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora PFS Banjaluka će se održati u četvrtak 04. juna 2020. godine sa početkom u 19.30 časova u prostorijama Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci.

Očekuje se da će delegati potvrditi mandat starom/novom predsjedniku i podpredsjedniku Momiru Širku i Darku Maleševiću.

Milan Stanivuković je izrazio želju da se zbog trenerskih obaveza povuče iz Upravnog odbora pa je za očekivati da će njegovo mjesto biti popunjeneno Robertom Zrilićem koji uz Duška Vujičića iz Foče, uživa najveći ugled u sudijskoj organizaciji pa se sa nestrpljenjem očekuje da će ovaj dvojac zauzeti mjesta u Komitetu za sudije i suđenje FS BiH umjesto iskompromitovanih Dragana Banjca i Nenada Šukurme.

Javnosti je slabo poznata odluka da je pomenuti dvojac zajedno sa Lazom Aleksićem učestvovao u kreiranju politike da svi UFSI iz Republike Srpske dobiju mentore iz nadležnosti UFSI FSBiH, odnosno Komiteta za sudije i suđenje. Pa će tako skupštini UFSI Banjaluka prisustvovati Muamer Bureković iz Sarajeva, a isti posao u Trebinju odradio je Zoran Rebac, dok će Ibrahim Hasanbegović biti u svojstvu mentora u UFSI Istočno Sarajevo.

Dragan Banjac se “izborio” da mentoriše u Prijedoru i Gradišci.