Na “Lukama 1” još juče je bio fudbalski praznik!

Ljubitelji fudbala u gradu podno Lisine, a naročito oni koji su pratili prijateljsku utakmicu Sloboda Nova Banka-Sloboda Novi Grad uživali su u dobroj fudbalskoj predstavi.

TEŠIĆ: RASTEMO KAO EKIPA! (FOTO/VIDEO)

Nažalost teren sa prirodnom i vještačkom podlogom na “Lukama” je prekrilo od 15 do 20 centimetara snježnog pokirivača. Tako da je trenutno neizvjesno, kada će tereni biti očišćeni za treniranje fudbalera, ali i odigravanje utakmica.

Ako ne bi bilo iznenadne “jugovine” i porasta temperature, teško je očekivati da će teren na “Lukama 1 i 2” biti spremni 4. marta za odigravanje utakmice sa Kozarom iz Gradiške.

Iskreno i u Fudbalskom savezu, nisu baš vodili računa da se pomjeri odigravanje prvo kola za 10. mart. Znajući da je početak marta zimski period i da je teško bilo očekivati lijepe vremenske prilike.

Na ljudim je iz FS da aniliziraju situaciju. Da u interesu fudbala i onih koji dolaze na utakmice, da odgode za sedam dana početak prvenstva.

Na drugoj strani klubovi će imati ozbiljnih poteškoća da održavaju trenažni proces, a da se ne govori o odigravanju kontrolnih mečeva.

I tako jos jednom je u punom “kapacitetu” priroda pokazala svoje ćudi. A u ovom dijelu Kajine nije neuobičajeno da snijeg pada i u drugoj polovini marta!

Tekst i foto: Slobodan Dakić