Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić popisala je danas (13.avgusta) ugovor sa direktorom preduzeća “Mrkonjić puteva” Trivunom Milanovićem o rekonstrukciji Gradskog stadiona “Luke”.

Vrijednost radova je 400 hiljada maraka, a sredstva je obezbjedila opština kroz program kapitalnih investicija. Projeketom je predviđena nivelacija i proširenje terena prema standardima UEFA, te ugradnja drenažnog i automatskog sistema za navodnjavanja.

Prema riječima direktora “Mrkonjić puteva” Trivuna Milanovića, radovi čija je vrijednost 400 hiljade maraka počeće za nekoliko dana, a rok za završetak radova je 120 radnih dan.

-Pripreme radova počinjmo odmah, a zemljane za nekoliko dana. Čeka nas mnogo posla, jer je potrebno pored nivelacije terena uraditi drenažni sistem sa cijevima dužine oko dva kilometra. Tu je i sistem za automatsko navodnjavanje. Rok završetka radova je kraj godine i mi se nadamo da će Fudbalski klub Sloboda svoje prvenstvene utakmice na ovom stadionu moći igrati već na proljeće – kaže Milanović.


Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić zadovoljna je što je krenula realizacija projekta rekonstrukcije Gradskog stadiona “Luke”.

-Ovo je finansijski i svakako značajan projekat za našu lokalnu zajednicu. I ja bih rekla jedan od najznačajnijih sa stanovništva sporta, pogotovo fudbala. Fudbal se u Mrkonjić Gradu organizovano igra više od stotinu godina. Ove godine Fudbalski klub Sloboda slavi 75 godina postojanja. Posljednji veliki projekat oko stadiona je bio podizanje tribina. Problem je što teren nije nivelisan i zbog čega naš klub nije mogao da igra prvenstvene utakmice u našem gradu. Ovim projektom ćemo to sve dovesti u red, ne samo to nego drenažu, ogradu, travu i sistem navodnjavanja. Stadion će biti po svim standardima i ovo će zaista mnogo ljepše i funkcionalnije izgledati – rekla je Aničićeva.


Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Milenko Milekić nije krio zadovoljstvo što će konačano krenuti realizacija rekonstrukcije Gradskog stadiona “Luke”.

-Ovo je veliki dan za sport u Mrkonjić Gradu, za fudbal, za Fudbalski klub Slobodu, za fudbalere koji su s nestrpeljenjem očekivali početak radova na stadionu, ali i djecu koja vole najljepšu sporednu stvar na svijetu. Velika je stvar što će teren biti prem UEFA standardima i na njemu će se moći odogravati i utakmice Premjer lige BiH. Zbog početka radova mi sada smo suočeni s činjenicom da sve utakmice moramo igrati van Mrkonjić Grada. Očekujemo pomoć od Fudbalskog kluba Krupa da možemo trenirati i odigravati utakmice na njihovom stadionu u Krupi na Vrbasu. Oni su nam i do sada izlazili u susret, na čemu smo našim sportskim prijateljima iz Krupe neizmjerno zahvalni. Kada završimo naš teren, stojimo im na raspolaganju da im organizujemo pripreme na našem stadionu i sportskim terenima u Mrkonjić Gradu – kaže Milekić.


Prvi čovjek Slobode ističe da će veliki problem biti za treniranje svih selekcije, a posebno za mlađe uzraste .

-Obišli smo fudbalski teren u Rasadniku Šumskog gazdinstva “Lisina” na Rogoljima i najvjerovatnije tu će trenirati mlađe selekcije. Za seniorsku ekipu imamo nekoliko varijanti.Vidjećemo koje je najpovoljnije rješenje- tvrdi Milekić.

POMOĆNO IGRALIŠTE

Pomoćno fudbalsko igralište na stadionu “Luke”, koje treba da dobije podlogu sa vještačkom travom još nije zevršeno. Završena je prva faza izgradnje igrališta i još je ostalo samo da se postavi vještačka podloga. Zapelo je oko tendera i cijeli slučaj se našao na sudu, koji nikako da predmet završi. Šteta, jer za projekat su obezbjeđena sredstva od strane Vlade Srbije. Nadati se da će naći neko solumunsko rješenje da se predmet okonča i da se završe radovi na postavljanju vještačke trave.

Tekst i foto: Slobodan Dakić