Banjalučanin Nikola Grahovac, danas prvotimac rukometnog premijerligaša iz Zenica, Čelika najbolji je primjer da lopta i knjiga mogu ruku pod ruku!

Stameni srednji lijevi bek i pored profesionalnih obaveza, na završnoj je godini DiF-a u Banajluci, i kako kaže nakon završetka aktivne karijere želi da ostane u sportu.

–  Ma, može se sve uskladiti. Po završetku igračke karijere želja mi je da otvorim teretanu za personalne treninge, ali rano je još o tome govoriti. Imam dosta kontakata po Evropi, najviše preko seminara, i mislim da ću se pronaći u tom poslu – kaže 27 – godišnji rukometaš koji je prve korake napravio u školi rukometa “Cepelin”.

Igrao je još u Slaviji, Prijedoru, Kozari iz Kozarske Dubice, Gradačcu, a ljetos je zajedno sa trenerom Bojanom Crnomarkovićem stigao u Zenicu.

U donjem dijelu smo tabele, ali vjerujem da ćemo obezbijediti opstanak. Imamo veliki peh sa povrijeđenim igračima. I moja minutaža je nešto manja, jer na mojoj poziciji igra još jedan odličan igrač Marko Pandžić. Mislim da su male šanse da ostanem u Čeliku, želja je inostranstvo, pa vidjećemo. Imam neke kontakte sa klubovima iz Njemačke i Grčke, u godinama sam kada bi se mogao oprobati vani – poručuje Nikola Grahovac.

Malo je čudno da je rođeni banjalučanin, a da nikada nije nosio dres Borca, a kako sam kaže bilo je prilike

Bio sam blizu Borcu i ljetos, kao i poslednjih nekoliko godina, ali nikako da nam se poklopi. Borac pratim, to je moj klub, ko zna, nikada nije kasno, vjerujem da je preda mnom možda i najboljih 4-5 sezona – ističe Grahovac, i za kraj razgovora daje komentar o tome kako vidi Premijer ligu BiH danas, ali i prije nekoliko godina:

Za razliku od prošle sezone, malo je jača, ali opet ako gledamo u nekoliko poslednjih godina, osjeti se pad kvaliteta. Besparica u klubovima uzima danak, ali talenata ima, pa valjda će proći i ova kukuzna vremena.