Nakon objavljenog teksta na našem portalu o otpuštanju petorice fudbalera Jedinstva iz Brčkog, koji prema riječima sportskog direktora Damira Huseljića, “nisu zadovoljili”, javili su nam se navedeni fudbaleri i ispričali potpuno drugačiju priču.

– Pogodilo me je to, prije svega kao čovjeka, jer, na žalost, istina je potpuno drugačija. Mi smo bili prinuđeni da uzmemo naše papire, jer nas je uprava kluba na čelu sa predsjednikom kluba Miloradom Živkovićem slagala, ostala dužna dvije plate. Odigrao sam 14 od 15 utakmica, bio standardni prvotimac, a od silnih obećanja, ostalo je veliko ništa. Od Jedinstva ostala mi je i povreda zgloga iz posljednje utakmice sa Famosom i moram da se liječim o svom trošku. Imali smo katastrofalne uslove za rad, a treće mjesto je rezultat odlične ekipe, a ne uprave, koja nas je sve ponizila i pitanje je ko će im igrati na proljeće. Samo jedan detalj dovoljno govori o kakvom klubu se radi. Igrali smo u Gacku, gdje smo putovali osam sati, a uprava nam je obezbjedila po jedan sendvič sa salamom. Igrali smo tu utakmicu bukvalno gladni, kaže Muradif Hodžić, bivši fudbaler Jedinstva iz Brčkog.

Slična iskustva ima i Amer Jašić, koji je stigao u Brčko iz Fudbalske akademije Sarajeva.

– Ambicije kluba su me privukle u Brčko, ali na žalost, Jedinstvo će biti  i ostati ružna uspomena u mojoj karijeri. Živjeli smo u nehumanim uslovima, naše plate dobijali na kašišicu, iz nekoliko dijelova, da bi nam na kraju polusezone ostali dužni dvije plate. Teško je sve to opisati, ali Jedinstvo, kao klub duge tradicije, spalo je da ga vode ljudi, koji nemaju ni morala, tako da teško navijači mogu očekivati bilo kakav uspjeh dok je sadašnja garnitura na čelu Jedinstva, ogorčen je Amer Jašić, dosadašnji fudbaler brčanskog drugoligaša.