Proteklog vikenda, u Brčkom, odigran je 12. Međunarodni fudbalski turnir „Bulls cup 2024“ na terenu NK „Mladi zadrugar“ u Donjem Rahiću, a u okviru „European trophy“. Na turniru je učestvovalo 46 ekipa iz: Austrije, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, u tri starosne kategorije.

U konkurenciji 2012. godišta, u finalu je bila prava fudbalska poslastica, sastali su se Crvena zvezda iz Beograda i Lokomotiva iz Zagreba. U sjajnoj utakmici, Zagrepčani su poveli, a bukvalno u posljednjim sekundama Crvena zvezda je izjednačila. I onda odluka pada sa „bijele“ tačke. Crveno-bijeli su imali čak 2 puta šansu da pobijede, ali nisu uspjeli. Tek u sedmoj seriji riješen je pobjednik. Lokomotiva iz Zagreba pobjednik je ovogodišnjeg „Bulls cupa 2024“.

Polufinale: Lokomotiva Zagreb (Hrvatska) – Ilićka Brčko 1:0

Crvena zvezda Beograd (Srbija) – Borac Šamac 4:0

Utakmica za 3. mjesto: Ilićka Brčko – Borac Šamac 3:2

Finale: Lokomotiva Zagreb (Hrvatska) – C. zvezda Beograd (Srbija) 1:1, penalima 4:3

Najbolji igrač je kapiten Lokomotive Lukas Bevanda, dok je najbolji golman postao čuvar mreže Crvene zvezde Dragan Vučurović.

U konkurenciji 2013. godišta, nakon puno uzbuđenja u finalnoj utakmici, mladi fudbaleri Zenita iz Bijeljine, po prvi put osvojili su „Bulls cup 2024“, pobjedom protiv Dušanovca iz Beograda, sa minimalnih 1:0.

Polufinale: Zenit Bijeljina – Ilićka 3:2

Dušanovac Beograd (Hrvatska) – Lokomotiva Zagreb (Hrvatska) 2:1

Utakmica za 3. mjesto: Ilićka – Lokomotiva 0:0, pen. 3:1

Finale: Zenit – Dušanovac 1:0.

Najbolji igrač je Milan Dragić iz Zenita, dok je najbolji golman Vukašin Petrović iz Dušanovca.

Kod najmlađih, u konkurenciji 2014., ekipa „Malih šampiona“ iz Ugljevika slavila je sa minimalnih 1:0 austrijsku ekipu Wiener Sport klub iz Beča, u veoma kvalitetnoj, ali i neizvjesnoj utakmici.

Polufinale: Wiener Sport klub Wien (Austrija) – Sloga 94 Bijeljina 0:0, pen. 3:2,

Mali Šampioni Ugljevik – Donau Wien (Austrija) 1:0.

Utakmica za 3. mjesto: Donau Wien – Sloga 94  2:1

Finale: Mali šampioni – Wiener SK 1:0.

Za najboljeg igrača proglašen je Divine Akpoyido (Donau Wien), a za najboljeg golmana Luis Hammerschmid (Wiener SK).

U “utješnom” BAAP cupu, pobjedničke pehare osvojili: Špionica u 2013. i 2014. godištu, te Perfekt iz Srebrenika u 2012. godištu.