Fudbaleri Ljubića prozivkom i prvim treningom započeli su pripreme za novu sezonu, čiji je start zakazan za 08. avgust.

Prvom treningu odazvalo se 27 fudbalera, od čega pet novajlija, te nekoliko igrača na probi. Uz nova lica koja su stigla kao pojačanja, treba istaknuti da je većina starosjedilaca ostala u klubu. Od igrača koji su prošle sezone nosili dres Ljubića, nema Nemanje Burgića koji zbog poslovnih obaveza odlazi u Austriju, Miloša Živanića koji se opredijelio za školovanje, te Dejana Živkovića koji se nakon šestomjesečne pozajmice vratio u Zvijezdu 09.

– Od nove sezone očekujem da će biti uspješna, da se nećemo boriti za opstanak, već da ćemo biti u sredini tabele. Doveli smo par novih igrača, koji će pomoći da zacrtane planove uprave kluba i ostvarimo. Nadam se, ako se ukaže prilika, i ako svi igrači pokažu koliko mogu i znaju, kao i uz pomoć sportske sreće, da se možemo boriti i za nešto bolju poziciju na tabeli. Igračima želim da se maksimalno spreme, da nas povrede zaobiđu, a novim momcima bi poželio dobrodošlicu u klub – rekao je kapiten Danko Segić.

Segić se osvrnuo i na aktivnosti u klubu u prethodnom periodu, koje se odnose na radove, na i oko terena, na tribinama, iskazujući zahvalnost rukovodstvu klubu na čelu sa predsjednikom Zoranom Deketom, kao i Opštini Prnjavor na čelu sa Darkom Tomašem.

– Dok je lopta mirovala, u klubu se itekako radilo, što se i vidi. Uz zahvalnost predsjedniku klubu kao i načelniku opštine na nemjerljivom doprinosu u povratku kluba na pravi put, vjerujem da ćemo i mi na terenu, rezultatima, sve to pratiti – poručio je kapiten Ljubića.

Pripremni period Ljubić će odraditi na stadionu “Siniša Peulić”, a u planu je i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica.