Supruga Ivana Rakitića, Rakel Mauri, svojim fantastičnim izgedom izazva veliku pažnju javnosti. Prelijepa Španjolka izazva ogromno oduševljenje svakom objavom na društvenim mrežama, a provokativnim fotkama nerijetko baci u trans svoje mnogobrojne fanove.

Rakel i Ivan su u srećnom i skladnom braku od 2013. godine, a nedavno su proslavili svoju sedmu godišnjicu braka.

Ljubavna priča hrvatske fudbalske zvijezde Ivana Rakitića i njegove supruge Rakel Mauri mnoge je ostavila bez daha. Sudbina ih je spojila na nevjerovatan način…

Rakitić je u svojoj životnoj ispovesti za “The Players Tribune” otkrio kako je upoznao ljubav svog života.

– Imam holivudsku priču, pravu romantičnu komediju, koja je zapravo stvarna. Počinje sa jednim Hrvatom koji ulazi u bar… Bilo je to 2011. godine, imao sam tada 21 godinu. Doputovao sam u Španiju relativno kasno, oko 22 časa. Došao sam kako bih narednog jutra potpisao ugovor sa Seviljom. Bili su zakazani medicinski pregledi i potpisivanje ugovora. Moj stariji brat Dejan je putovao sa mnom. Kad smo stigli do hotela, imali smo večeru sa nekim ljudima iz kluba. Bio sam baš nervozan tokom večere, znao sam da ne mogu odmah zaspati, pa sam zamolio brata da odemo negdje na piće. To mi je promijenilo život – ističe Rakitić i nastavlja priču:

– Žena koja je tada radila u hotelskom baru bila je … Vauuu. To je dio filma u kom sve ide usporeno, razumijete? Bila je prelijepa. Rekao sam sebi ‘OK, Sevilja, uh, jako mi se sviđa ovo mjesto’. Nisam joj mogao reći ništa osim ‘Zdravo’ jer nisam znao ni riječ španskog jezika. Govorio sam njemački, engleski, italijanski, francuski i hrvatski, ali ne španski. Bilo mi je grozno zbog toga.

Bila je to ljubav na prvi pogled…

– Pogledao sam preko bara i rekao ‘Vidiš li našu konobaricu? Igraću ovdje za Sevilju i oženiću tu ženu’. Brat je počeo da se smije. Mislio je da se šalim”.

Rakel nije odmah pala na njegov šarm.

– Tražio sam kuću u Sevilji i svakog jutra išao do hotelskog bara kako bih popio kafu i sok, ali i da vidim prekrasnu konobaricu. Sve što sam znao o njoj bilo je da se zove Rakel. Ona nije znala engleski, a ja nisam znao španski – otkriva Rakitić i priznaje da je zbog nje pio toliko kafe da je to djelovalo smješno.

Između 20 i 30 puta zvao je lijepu konobaricu da izađe sa njim, ali ona nije željela da pristane.

– Jednog dana Rakel mi je konačno objasnila zašto ne želi da izađe sa mnom. Ti si fudbaler, rekla je, već sljedeće godine ćeš možda otići u drugu državu. Žao mi je, ali ne. Pomislio sam, sigurno me vidjela kako igram pa misli kako neću biti previše dobar i Sevilja će me prodati na ljeto. Zbog toga sam počeo jako da treniram kako bi se ustalio u startnoj postavi. Trebalo mi je sedam mjeseci da je ubjedim da izađe sa mnom. 27. januara sam stigao, a 20. avgusta sam dobio SMS: U baru je sa sestrom na piću! Ne radi! Ko je poslao poruku, ne želim da kažem… Bio je to naš privi izlazak – sjeća se romantični Ivan.

Ivan i Rakel su u srećnom braku od 2013. godine i imaju dvije ćerkice.