Izabranici trenera Dalibora Balabana nastavljaju da pružaju odlične partije ovog proljeća na regionalanom Zapadu. Lijevče je savladalo na domaćem terenu Lauš rezultatom 3:0.

Prvu priliku na utakmici su imali domaći već u 5. minutu, ali je Đukanović iz dobre pozicije šutirao pravo u golmana gostiju. Sastav iz Nove Topole je poveo u 28. minutu. Knežević je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio za 1:0. Samo dvije minute kasnije već je bilo 2:0. Đukanović je precizno šutirao s 18 metara i pogodio za 2:0.

U 53. minutu gosti su imali dobru priliku, Žutić je šutirao, ali je Kljajić bio na visini zadatka. Đukanović se opet našao u šansi u 56. minutu, ali i ovog puta nije bio precizan. Đukanović i Vujičić su izveli dobru akciju, ali je Vujičić sa sedam-osam metara šutira pravo u golmana gostiju. U 87. minutu Knežević je ponovo nezaustavljiv za odbranu Lauša, sjajno šutirao sa ruba kaznenog prostora, ali golman Savić opet brani.

U 90. minutu najbolji akter utakmice Aleksandar Knežević, fantastičnu partiju krunisao je drugim pogotkom na meču, nakon lijepe asistenicije Marka Zekonje.

LIJEVČE – LAUŠ 3:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Knežević (28), 2:0 Đukanović (30), Knežević (90). Stadion: FK Lijevče. Gledalaca: 100. Sudija: Vladimir Ančić (Prnjavor). Pomoćnici: Milan Radulović (Prnjavor) i Srđan Vuković (Banjaluka). Delegat: Saša Adamović (Kozarska Dubica). Kontrolor: Dalibor Škrbić (Gradiška). Žuti karton: Tomić (Lijevče). Crveni karton: Nebojša Stojčić (Lauš)  u 88. minutu.

Lijevče: Kljajić, Ma. Zekonja, Lekić, Perić (od 80. Popravak ), Ilić, Knežević, Vujčić, Dumonić, Đukanović (od 75. Milutin), Đuranović, Tomić (od 62. Mi. Zekonja).

Lauš: Savić, Miljković, Galić, Žutić, Prtija, Rezniček, Krišto, Papić, S. Stojičić, N. Stojčić (od 79. Gajilović ), Cunjak.

Tex i Foto: G. Popović