Nakon punih 21 aktivnog igranja, kapiten dobojskih “plavih” Savo Mihajlović, odlučio je da na kraju ove sezone objesi kopačke o klin. Izuzetno uspješna fudbalska karijera, odigranih 500 utakmica u dresu Željezničara, brojni uspjesi, golovi,  mnoga sportska prijateljstva, su samo nešto čime se kapiten Mihajlović može pohvaliti.

Ipak, kaže da su dobro zasukali rukave u pripremnom periodu, kako bi, zajedno sa saigračima, ostavio Dobojlije među drugoligašima i naredne sezone.

– Od 1996. godine igram u Željezničaru i najavio sam da, na kraju ove sezone, završavam karijeru. Međutim, nastojaću da ostvarimo zacrtani cilj, a to je opstanak na drugoligaškom “zapadu”. Prvu dio sam završili na 14. mjestu, odlično smo radili u pripremnom periodu i na startu nam dolazi ekipa Proletera iz Teslića, vrlo neugodna ekipa. Vjerujem u našu ekipu, da na premijeri možemo doći do bodova, što će biti vjetar u leđa u nastavku sezone i zato pozivam navijače na naš stadion da podrže jednan novi Željezničar.  Ubijeđen sam da ćemo se na kraju izboriti za spasonosno mjesto, kako bi Željezničar i u narednoj sezoni igrao drugoligaški fudbal i da to bude u pretposljednjem kolu, kada nam u Doboj stiže BSK, kada ću se i zvanično oprostiti od naših navijača, ističe 34-godišnji Savo Mihajlović, kapiten dobojskog Željezničara.

U svojoj bogatoj karijeri imao je brojne radosti, a izdvaja dva bitna događaja.

– Svakako su to dvije utakmice, u kojima smo pobjedama u posljednjim kolima uspijevali da zadržio drugoligaški status. Prva je utakmica je bila protiv brčanskog Jedinstva, koje je te sezone bilo prvak. Uspjeli smo da ih pobijedimo, a ja sam postigao pogodak sa preko 40 metara, koji nas jeostavio među drugoligašima. Druga utakmica je protiv Borca iz Šamca, direktnog protivnika za opstanak. Oni su vodili na poluvremenu 1:2, ali smo uspjeli da preokrenemo i slavimo, čime smo ostali drugoligaš, a Šamčane poslali u niži rang, ističe Mihajlović.

Iskusni fudbaler ostaje u fudbalu, na zadovoljstvo fudbalskih poklonika. Mihajlović je završio za trenersku B licencu i već nekoliko godina radi sa najmlađim fudbalerima.

– Posvetiću se isključivo radu sa najmlađim fudbalerima. Imamo dosta kvalitetnih dječaka, tako da za budućnost fudbala na ovim prostorima ne treba da budemo zabrinuti, posebno Sloga i Željezničar, koji bi trebali i da igraju koji rang više, jer Doboj, kao fudbalski centar to i zaslužuje. Nadam se da ću moći svoje ogromno iskustvo prenijeti najmlađim i da ćemo te talentovane dječake, uskoro gledati u renomiranim klubovima, kako u BiH, okruženju, ali i na evropskoj sceni, optimista je Savo Mihajlović.