OFK Lav Laktaši na fudbalskoj sceni egzistira od februara 2019. godine, i za to vrijeme ovaj novosnovani klub okupio je uz sebe 62 člana u pet starosnih generacija!

Treneri “lavova” su tandem Živko Dragičević (ujedno i predsjednik kluba) i Željko Babić. Oba posjeduju C nacionalnu trenersku licencu, a tu je i trener golmana Đurađ Lakić.

Proteklog vikenda u Laktašima odigran je i znimljiv meč više generacija između Lavova i ŠF Mladost Glamočani. Iako rezultat nije bio u prvom planu, red je spomenuti te sve mlade generacije. U godištu 2007/2008 slavio je domaćin (1:0), dok su gosti iz Glamočana bili bolji u generacijama 2009 (4:0) i 2012. (2:1), dok je duel klinaca rođenih 2010. godine završen miroljubljivo bez pobjednika (2:2).

-Od prvog dana imamo odličnu saradnju sa ŠF Mladost Glamočani. Direktor Milenko Petrović uz nas je od prvog dana, evo i sada su tu bili, i niu došli praznih ruku, dobili smo dvije “selekt” lopte – istakao je Živko Dragičević, trener i predsjednik OFK Lav Laktaši.

S druge strane Milenko Petrović to smatra samo normalnim gestom.

– Sasvim je normalno da pomognemo kolegama koji okupljaju solidan broj dječaka i sklanjaju ih sa ulice. Druženja i utakmice su nešto što nas sve veže, i jedva čekamo da ovo sve sa virusok korona prođe, kako bi se u punom kapacitetu vratili fudbalu – naglasio je Petrović.

Spremite se za “lavove”, jer i njihove mlade snage stupaju na fudbalsku scenu….