Na regionalnom Zapadu čini se već po startu da bi se liga mogla podijeliti na pola, na one ekipe koje će odlučivati o vrhu, te one kojima će glavna briga biti opstati!

U banjalučkom derbiju Lauš je savladao Krajinu (4:1) i tako nagovijestio visoke ambicije u novom šampionatu sa novom Upravom. Želja je drugoligaški Zapad…

U Gornjim Podgradcima Sloga je lako izašla na kraj sa novim regionalcem Kozarom iz Donjih Orlovaca (6:0), a briljirao je Mijodrag Mijatović, koji je upisao het-trik.

Još jedan je viđen i to u Novoj Topoli, gdje je Lijevče do nogu potuklo Karanovac (5:0), a tri gola postigao je Mirko Milaković.

Petarda i u Kozincima, gdje je Bratstvo bilo bolje od Budućnosti (5:1), a prvi gol za domaćina postigao je već u prvom minutu Saša Behara, dugogodišnji kapiten žeravičkog Jedinstva, koji je ovog ljeta stigao na kozinački “Old Traford”.

I u Kotor Varošu dobra predstava domaćina, Mladost je lako izašla na kraj sa Slogom iz Rakelića (4:0), a Jošić je sa dva pogotka bio prva violina meča.

Jedino gostujuću pobjedu ostvarile su 13 Skojevki, i to na “vrućem” terenu u Kozaruši (1:3), što tim iz Grbavaca stavlja visoko u novom šampionatu.

Jedini meč bez pogodaka viđen je u Donjem Vodičevu, gdje su Plamen i Polet Krajišnik podijelili bodove (0:0).

Rezultati 1. kola:

Bratstvo Kozarac – 13 Skojevki 1:3 (Vujković – Kovljen 2, Čikić)

Mladost (KV) – Sloga Rakelići 4:0 (Nedić, Jošić 2, penal, Stojanović)

Lijevče – Karanovac 5:0 (Milaković 3, penal, Todoranović, Sladojević)

Lauš – Krajina 4:1 (Galić, Prtija, Jovanić, Miljković – Jalić)

Bratstvo Kozinci – Budućnost 5:1 (Behara, Vindžanović, Bjelić, Stjepanović 2 – Vujinović)

Sloga Dipo – Kozara 6:0 (Mijatović 3, Đorđić 2, Koljanin)

Plamen – Polet Krajišnik 0:0

Parovi 2. kola: 13 Skojevki – Polet Krajišnik, Kozara – Plamen, Budućnost – Sloga Dipo, Krajina – Bratstvo Kozinci, Karanovac – Lauš, Sloga Rakelići – Lijevče, Bratstvo Kozarac – Mladost (KV).