Iako to niko zvanično nije htio da potvrdi, šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić mogao bu uskoro da ode sa kormila, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata da zauzme njegovo mjesto pominje se trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Osim njega kao kandidati se spominju Darko Vojvodić, Vule Trivunović, Dragan Jović i Nemanja Miljanović, ali je najveća želja čelnika kluba iz Platonove temperamentni stručnjak koji niže uspjehe sa Vojvodinom.

– Promjena na klupi je vrlo izvjesna, ali bi Jagodić bio prekomandovan na mjesto sportskog direktora, koga sada Borac nema. Sve ide u pravcu da na Gradski stadionu dođe Lalatović, koji je iskusno trenersko ime. Međutim, srpski stručnjak ima ugovor sa Novosađanima do ljeta 2021. godine, ali sve što se posljednjih dana dešava u novosadskom Superligašu navodi na činjenicu da bi on veoma brzo mogao napustiti stadion “Karađorđe” i onda bi mu vrata dolaska na Gradski stadion bila otvorena. Ukoliko sam ne ode iz Vojvodine, Borac sa njim neće ni kontaktirati, jer su Borac i Vojvodina bratski klubovi – rekao je izvor iz vrha banjalučkog premijerligaša.

Lalatović se dokazao u velikom broju klubova Superlige Srbije, a najveće uspjehe ostvario je sa Radničkim i Vojvodinom, sa kojom je minule sezone osvojio Kup Srbije. Kao i svaki trener i on ima svoje ljubimce, koje “vuče” za sobom, a najbolji primjer je iskusni Nikola Drinčić, sa kojim je sarađivao u Čukaričkom, zatim u Nišu i Novom Sadu.

Ukoliko se ipak desi da Lalatović ne dođe, u prvi plan će iskočiti dvojica bivših trenera Borca, Vojvodić i Trivunović.

– Ni ovo ne bi bilo loše rješenje, jer su obojica ostavila dobar trag kao treneri, a i po volji su navijačima. Uz sve to u prethodnim mandatima možda je prema njima dvojici učinjena i nepravda. Trivunović je doveo Borac na prag Premijer lige pa je potom smijenjen. Vojvodić je prvo obezbijedio opstanak u eliti pa je onda Borac administrativnim putem izbačen iz Premijer lige, da bi potom sa “crveno-plavima” bio najbolji u Prvoj ligi Srpske, a onda je otišao. Čak se pominje mogućnost da njih dvojica rade i u tandemu, ali je pitanje koliko je to izvodivo – naglasio je naš izvor.

Kao moguća opcija pominje se i Jović, koji je već bio na kormilu Banjalučana i ostao je više nego u dobrom sjećanju svim simpatizerima kluba. Tu je i Miljanović, koji je nedavno preuzeo Mladost iz Doboja kod Kaknja i ovog premijerligaša za kratko vrijeme izvukao iz opasne zone.

“Glas Srpske”