Bilo je predivno u Laktašima!

Sjajno organizovano, za primjer mnogima, pa i FSRS koji bi mogao mnogo toga naučiti iz ovakvih manifestacija kada u klubu rade istinski entuzijasti, koji ništa ne shvataju olako, iako to na prvu izgleda tako….

Utakmica posljednjeg kola drugoligaškog Zapada između Laktaša i Slobode završena je pobjedom domaće ekipe (1:0), ali treba biti iskren pa reći da su gosti po svemu zaslužili povoljnjiji rezultat, igrali su 70-ak minuta sa igračem manje, promašili penal i još nekoliko odličnih prilika, ali valjda je “neko gore” želio da i tih posljednjih laktaških drugoligaških minuta ostane zapisano na stranicama pobjede!

A, na tribinama spektakl, oko 3.000 gledalaca, Zapad prepun, na Istoku popularni “Čarobnjaci” u svom elementu, malo pirotehnika, više grlo i dlanovi.

Program skroman, a opet bogat, razglas odličan, brojni gosti iz svijeta fudbala, na poluvremenu dodjela priznanja od najboljeg trenera i predsjednika do običnog navijača….

Na kraju pjesma, pobjednički špalir, i veliko slavlje, koje je objektivno i preraslo značaj takmičenja (povratak iz druge u prvu ligu). I ono što je sve iznenadilo, niko ne ide kući! Svi su oko stadiona, prelijep ambijent, rastočio se po lakataškim livadama između stadiona i dvorane, jelo se (pečeni vo) i pilo (točeno pivo) i raspravljalo o fudbalu!

Laktška priča na čelu sa gradonačelnikom Miroslavom Bojićem, direktorom Igorom Radeljićem, predsjednikom Skupštine Milošem Brkićem, sekretarom Milošem Metlarom, trenerom Miljanom Bajićem, stručnim štabom i svim igračima sigurno neće stati na ovome!

To je jasno svima, a prema čemu se stremiti, vidjećemo vrlo brzo…..Ono što ostaje zapisao i u sjećanju, da su bili jedna od najljepših fudbalskih priča sumorne 2021/2022 sezone, koju bi po mnogo čemu trebalo zaboraviti, ali ne i po Laktašima!