U vremenu kada vladaju smutljari, ni fudbal nije izuzetak, na samom kraju sezone u eliti Srpske pojavio se primjer da se može i drugačije!

Dolazi iz Prnjavora, iz FK Ljubić, koji možda jeste mali klub i za naše okvire, ali velikog srca, i ponosa koji nije dao nikome, pa ni Slobodi iz Novog Grada!

Iako su gosti taj meč predstavili kao “sudbonosni”, više od poraza nisu mogli! U cijeloj priči ostalo je nedorečeno da je slavio Ljubić, odnosno ekipa koja je dobila licencu za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, savladavši Slobodu, koja još uvijek nema licence za nastup u eliti Srpske! Da li onda treba uopšte spominjati ostali kontekst, i sve ono što se dešavalo.

Ali završilo onako kako je trebalo, gospodskom pobjedom domaćina, koji je ne tako davno svašta “istrpio” na “Mlakvama”, ali i tada se gospodski ponio čekajući svojih pet minuta.

– Naša ekipa danas je odigrala časno i pošteno, od prve do zadnje minute. Za svoj obraz, čast i dostojanstvo, muška igra, nagrađena je pobjedom , zahvaljujući kojoj smo završili na 9. mjestu na kraju prvoligaške sezone. Svaki igrač, treneri i ostali ugradili su dio sebe i svaki je na svoj način dao svoj doprinos u sezoni. Epilog utakmice, mnogo špekulacija u najavi. Na terenu fer i korektna, muška utakmica, bez tenzija, grube igre. Nemanja Radonjić strijelac pobjedničkog gola, Mihajlo Dabić, dva odbranjena penala. Dobra taktika, priprema utakmice, svi igrači ispoštovali zamisli trenera – napisali su na zvaničnoj Fejsbuk stranici FK Ljubić.

Od gospode gospodski….