Dva kola prije kraja šampionata Srpske u gornjem domu sve je poznato. Radnik je novi premijerligaš, a Laktaši su vicešampioni. Sastav iz Lijevča polja tako je nastavio kontinuitet, ali i rast, jer je prošle sezone bio stepenicu niže, pa ako trend bude nastavljen, sljedeće sezone moglo bi se slaviti u najmlađem gradu Republike Srpske.

A, za takve ambicije, pored infrastrukture u koju se ulaže svakodnevno, potreban je i jak i stabilan tim. Istina, Laktaši su imali to i ove sezone, ali brojne povrede, smanjile su roster koji nije uspio zadržati fokus do samog kraja, pa su neke utakmice u kojima su bodovi bili upisani unaprijed, izgubljene i tako je priča o titulu ostala san, barem za sada.

Trener Miljan Bajić napominje da je za dobar rezultat potreban i kontinuitet, odnosno ekipa koja se poznaje u dušu.

– Zato i jeste naš cilj, da kostur ekipe zadržimo, odnosno one igrače za koje smatramo da su zaslužili da nose dres Laktaša. Njih je velika većina, naravno biće i onih nezadovoljnih, koji će promjeniti sredinu, ali njih je na sreću manje u odnosu na prvu grupu. Isto tako, da ne bi dolazili u situaciju da zavisimo od jednog ili dva igrača, moraćemo se i pojačati na nekim pozicijama. Pred nama je pauza, i ja vjerujem da ćemo u dogovoru sa Upravom ponovo složiti ekipu koja će biti kadra ispuniti sve ciljeve, ma kakvi oni bili – poručio je Bajić.

Pred Laktašima su još dva kola šampionata Srpske, gostovanje u Zvorniku kod Drine, te domaća utakmica sa Leotarom, ali i finale Kupa GFS Laktaši, u kojem će odmjeriti snage sa trnskom Slogom.