Vidio je “Borik” najveća sportska čuda svijeta. Beneša, Dražena Petrovića, Talanta Dušebajeva, Puca, Vujovića, Josipovića,…ali “labudovo jezero” još nije. I to ne običn, već na ledu!

Queen estrada  u subotu 10. decembra 2016. godine u Sportskoj Dvorani “Borik” u 20 časova ,organizuje gostovanje Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga .

Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čine 24 klizača pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Banjaluci će izvesti spektakularnu baletnu predstavu na ledu “Labudovo jezero” Petra Iljiča Čajkovskog.

Solisti koji će nastupiti u Banjaluci su dvostruki olimpijski pobjednici Ludmila Belousova i Oleg Protopopov ,višestruki olimpijski pobjednici u klizanju na ledu Aleksei Ulanov i Ludmila Smirnova. Ruski državni balet na ledu osnovan je 1967. godine i  baštini tradiciju St. Peterburške škole klasičnog baleta.Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, vještine svjetskih umjetnika plesa na ledu uz bezvremensku muziku Petra Iljiča Čajkovskog,  omogućiće Banjalučanima uživanje u prvoklasnom umjetničkom događaju koji oduševljava publiku širom svijeta. Londonski Royal Albert Hall, Sadler u  Wells-u, Singapur  Esplanade , Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape, samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja.

Karata za ovaj spektakl više nema u slobodnoj prodaji, pa će “Borik” kao nekada ponovo biti krcat.