U Borcu se vode završne radnje pred Skupštinu kluba na kojoj će doći do promjene na čelu, gdje bi u predsjedničku fotelju trebao da sjedne Branko Kovačević. Takođe pomoćni teren je u završnoj fazi, ostale su samo još kozmetičke dorade da višedecenijski san postane java.

Međutim, kao neki zloduh, Gradskim stadionom i kada treba, ali mnogo češće kada ne, poneki duh izađe iz boce i pokušava pokvariti dosta dobru atmosferu koja vlada u Platonovoj.

Tačno je da plate nema četiri mjeseca Radnoj zajednici i trenerima i omladinskoj školi, ali ih nema  jer je klub  uloži 200.000 maraka u pomoćne terene. Smatramo to  dugoročnim projektom i mogućnošću da treneri konačno sebi zarade platu. Nažalost, većina gleda svoj interes, a ne kluba. Ukoliko se nastave ovakve tenzije,  pljuštaće otkazi onima koji to nisu prepoznali.  Šuška  se da  pojedinci spremaju neke ultimatume.  Isto tako, ako neko bude medijski istupao u ime Borca, automatski će dobiti otkaz. Sve je učinjeno da proljeće dočekamo stabilni.   Do Nove godine svi će dobiti platu, možda i dvije, a do okupljanja za početak priprema nastojaćemo sve ispeglati – istakao je izvor iz kluba koji je odlično upućen u sve ono što se dešava ispod Zapadne tribine na Gradskom stadionu.

– Ogroman broj trenera čeka priliku da radi u Borcu. Mnogi su prepoznali dugoročno šta se ovdje radi. Niko nije Bogom dan i nema ekskluzivitet da postavlja uslove klubu. Sada će konačno pojedinci prestati pričati kako nemaju uslova da rade, da stvaraju igrače. Izvolite gospodo pokažite šta znate! Nas su u omladinskom pogonu prešišale i neke Škole fudbala, a pričamo o velikanu. Od sada će samo teren biti mjerilo!  Ko ne može da trpi još koji mjesec, neka traži drugi posao, ili neka ide sam, jer će svakako dobiti otkaz. Sive eminencije, koja godinama tavori po klubu neće biti. Ili smo svi za Borac, ili oni koji nisu moraju da odu. Da li je normalno da pojedini treneri rade pet, 10 ili 15 godina, traže svaku marku, a da nikome nisu položili račune za svoj rad. Od sada toga više neće biti –  istakao je izvor našeg portala.

Pomoćni tereni u Fudbalskom klubu Borac donijeće po svemu sudeći i nova lica među trenerima. To je Borac, ali i Banjaluka dugo, dugo čekala,…