Fudbaleri Krupe ostvarili su prvu pobjedu u Premijer ligi BiH pobijedivši na travničkoj „Piroti“ Metalege iz Jajca sa 2:0.

U susretu novih premijerligaša, fudbaleri Slobodana Starčevića su uspjeli da realizuju jednu od brojnih prilika, koje su stvorili pred golom odličnog golmana Fejzića.

U 19. minutu, Milanović je zaprijetio Fejziću, da bi pet minuta kasnije mrežu Jajčana zatresao Koljić, čime je krunisao dobru igru cijele ekipa.

U nastavak, domaći ulaze sa dvojicom novih fudbalera,  Radulovićem i Bibićem, koji su ušli na poluvremenu. Bibić je bio blizu pogotka u 50. minutu, kada je umjesto mreež pogodio prečku.  Isti igrač je opasno zaprijetio golmanu Iliću i u 77. minutu, ali mladi čuvar mreže fantastično zaustavlja taj pokušaj. Ilić je još nekoliko puta odlično intervenisao, dva puta izlazio kao pobjednik iz duela jedan na jedan, a posebno vrijedna odbrana bila je u 90. minutu, kada je iz kontranapada Perić ovjerio trijumf Krupe.

Krupa je mogla da udvostruči vođstvo preko „rezervista“ Sadikovića u 72. i Ljubenovića u 81. minutu. Ipak, „ovjeru“ pobjede donosi treći rezervista Perić u sudijskoj nadoknadi.

METALEGE – KRUPA 0:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Koljić (24), 0:2 Perić (90).

Stadion: “Pirota” u Travniku. Gledalaca: 500. Sudija: Edin Jakupović (Bihać). Žuti kartoni: Dujaković, Smajić, Pezo, Karađuz, Rašić (Metalege), Mijić, Čomor, Ilić, Perić (Krupa).

METALEGE: Fejzić, Durak (od 69. Pljevljak), Kovač, Smajić, Karađuz (od 46. Radulović), Dujaković, Sakan (od 46. Bibić), Rašić, Stakić, Pezo, Popović. Trener: Nermin Bašić.

KRUPA: Ilić, Redžić (od 71. Sadiković), Damjanović, Jašarević, Koljić (od 69. Perić), Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Milanović (od 65. Ljubenović), Mirković. Trener: Slobodan Starčević.