Ovogodišnja Talent liga za sezonu 2015/16. godinu završena je trijumfom Škole fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva, koja je pobijedila u sve tri kategorije: 2005., 2006. i 2007. godište.  U ligi je učestvovalo sedam škola fudbala i klubova sa područja šest opština iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji 2005. godišta, šampion je BAAP Evrogol iz Pelagićeva, druga je Sloga iz Jakeša, dok je treće mjesto pripalo Tangu iz Modriče. BAAP Evrogol je pobjednik i u kategoriji 2006. godišta, drugo mjesto pripalo je Trijumfu iz Gradačca, dok je na trećem mjestu ekipa Sloge iz Jakeša. Najviše bodova i u kategoriji 2007. godišta osvojila je Škola fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva, drugoplasirani je Trijumf, dok je Sloga bila treća. Pehar za fer-plej pripao je Školi fudbala Brčko iz Brčkog.

– Ligu smo formirali prošle godine u oktobru mjesecu, sa ciljem da i naše najmlađe selekcije imaju ligu, jer nadležni fudbalski savezi nisu zainteresovani za vođenje takmičenja za mlađe ispod 13 godina. Smatram da je liga u potpunosti ispunila sva naša očekivanja, jer je pokazala da ima izuzetno dosta talentovane djece, koja su svoje umijeće pokazali kroz utakmice lige. Moram istaći da je selekcija lige sa 2006. i 2007. godištem nastupila u maju mjesecu na turniru u Beču, a sa ovakvom praksom nastavićemo i u narednoj godini, kaže Nikola Šarkanović, vlasnik ŠF „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva, koja je bila i organizator Talent lige.

– Zadovoljni smo organizacijom Talent lige, kao i našim plasmanom na kraju. Pružili smo šansu djeci da kroz utakmice stasavaju, da se fudbalski razvijaju i već je izvjesno da će Sloga i naredne sezone biti učesnik Talent lige, ističe Asmir Zilić, trener Sloge iz Jakeša.

Svim učesnicima pripale su medalje, a najboljim ekipama i pojedincima prigodne nagrade. Sve ekipe, učesnici ovogodišnje Talent lige, dobili fudbalske lopte na poklon od organizatora.

Nova sezona počinje u septembru mjesecu, a očekuje se da će liga biti brojnija.

SIMIĆ, NIKIĆ I FILIPOVIĆ NAJBOLJI FUDBALERI

Trojica fudbalera, kapitena ŠF BAAP Evrogol, Danilo Simić, Đorđe Nikić i Luka Filipović proglašeni su najboljim fudbalerima u svojim kategorijama.

– Bilo je veliko zadovoljstvo predvoditi ekipu do prvog mjesta Talent lige. Ovo priznanje mi daje dodatni motiv da treniram još bolje i kvalitetnije, kaže Danilo Simić, najbolji igrač za 2005. godište.

– Drago mi je da smo osvojili Talent ligu, a velika mi je čast što sam izabran za najboljeg fudbalera za 2006. godište, u izuzetno jakoj konkurenciji kvalitetnih mladih fudbalera, ističe Đorđe Nikić, prvi fudbaler za 2006. godište.

– Postigli smo veliki uspjeh, jer smo ligu završili bez poraza, a nagrada za najboljeg igrača je podjednako moja, kao i mojih drugara, bez čije pomoći ne bih dobio ovu nagradu, naglašava Luka Filipović, najbolji fudbaler za 2007. godište.