Kada je Bog stvarao za sebe rajski vrt, prošao je kroz Kanjon Vrbasa, zastao u Krupi, i rekao: “e, to je to”! Malo mještace smješteno između neba i zemlje, sa krivudavim Vrbasom, prelijepim manastirom, stazama kojih više nema ni u rijetkim selima,… mami svakog putnika namjernika u ovaj kraj. Zahvaljujući fudbalu, biće ih sve više i više,….

U Krupi na Vrbasu je sve spremno za početak istorijske sezone. Istorijske, jer Krupa će po prvi puz zaigrati u bh eliti. U nedjelju od 17.30 časova u Krupi u okviru prvog kola Premijer lige gostuje Mladost iz Kaknja. Biće to duel kada će na tribinama velelepnog objekta biti više gledalaca, nego što Krupa na Vrbasu ima stanovnika (kapacitet stadiona 3.000, broj stanovnika 1.000).

Novi premijerligaš iz Krupe na Vrbasu mogao bi da bude enigma za sve. Za četiri godine Krupa je prošla četiri ranga takmičenja i sada će poslije ispadanja Borca biti jedini predstavnik Krajine u Premijer ligi BiH. Pored toga što su se znatno pojačali, u Krupi su radili i na infrastrukturi, tako da će nakon silnih spekulacija svoje mečeve ipak na kraju igrati u Krupi na Vrbasu. Izgrađena je i nova tribina iz sjevernog gola, koja ima kapacitet od 1.000 mjesta, pa sada stadion ima 3.000 sjedećih mjesta.

Pored tribine, uradili smo prostorije ispod Zapadne tribine. To su VIP salon, svlačionice, prostorije za službena lica. Iako smo novajlije u eliti, nastojaćemo da budemo tvrd orah za sve rivale. Cilj je da ne budemo na kraju sezone u ona dva kluba koja napuštaju Premijer ligu BiH. Sve preko toga je veliki uspjeh – poručio je Dragomir Ilić, direktor novog premijerligaša iz Krupe na Vrbasu.

Trener koji je sa Krupom prošao put od Druge do Premijer lige, Slobodan Starčević poslovično je oprezan, ali optimista da će ovaj tim u debitantskom nastupu biti pravi.

Neće nam biti lako, svi će želiti da skinu skalp Krupe. Mi za poraz ne znamo još od oktobra prošle godine, kada smo pognute glave napustili teren u Trebinju. Od tada je puno Vrbasa proteklo, eto Leotar je u Drugoj ligi, a mi premijerligaši. Dobro smo radili nas Zlatiboru, odigrali i sedam utakmica sa jakim rivalima, nismo nigdje poraženi, atmosfera je odlična. Novajlije su se odlično uklopile, imamo zaista dobar i iskusan tim, koji će moći parirati svima. Za koliko je to dovoljno u ovom trenutku, teško je reći, ali naša je želja da to bude u sigurnoj zoni, što nam i jeste cilj za početak – poručio je Starčević.

Napadač Elvir Koljić zimus je stgao iz Borca. Bio je neriješiva enigma za prvoligaške ekipe, i brzo se našao u vrhu liste strijelca prvoligaškog karavana.

– Znam da će sada biti teže dolaziti u šanse, ali ako želimo uspjehe neko mora postizati golove, a ja sam prvi među jednakim – sa osmjehom kaže 20-ogodišnji napadač i nastavlja:

Od prve utakmice moramo biti jaki, i tako nastupati, pogotovo u utakmicama kod kuće. Liga je skraćena, sve su to velika imena, ali odstupanja nema i nesmije biti.

Idejni tvorac čuda iz Krupe na Vrbasu svakako je predsjednik kluba Draško Ilić.

Išli smo korak po korak i sada sve misli usmjeravamo novom cilju. Ostaviti traga u Evropi. Bilo je lijepo biti najbolji u Republici Srpskoj, ali ovaj kolektiv hoće biti i među najboljima u BiH. Možda ne prve sezone, ali znamo kako doći do cilja. Paralelno sa rezultatskim uspjesima gradili smo infrastrukturu, koja će jednog dana ostati iza braće Ilić. Možda sada sve ovo djeluje kao bajka, ali čvrsto stojimo na zemlji, i znamo šta nam je dalje činiti. Prijatelje pozivamo da dođu u Krupu na našu premijeru i pomognu nam da dođemo do tri boda. Isto tako i neprijateljima opraštamo sve, nisu oni krivi što su zavedeni – poručio je Ilić.

U Krupu su ovog ljeta stigli Enis Sadiković (Željezničar), Ozren Perić (Kozara), Zoran Marušić (Slavija), Denis Čomor (Sarajevo), Rade Aleksić i Irfan Jašarević (Travnik), Ajdin Redžić (Borac) i Zoran Milutinović (Rudar Prijedor).

I tako u kanjonu Vrbasa sve se vrti oko fudbala. Njemačka ima svoj Hofehhajm, Francuska Lans, a Republika Srpska Krupu na Vrbasu,….