Nikola Đurić, dojučeršnji golman Sloge iz Srpca novi je čuvar mreže Travnika! Ovaj uzorni mladić bio je nekoliko dana na probi u gradu “vezira”, zadovoljio sve ukuse i stavio paraf navjernost Travničanima od godinu dana. Tako će Đurić biti nova uzdanica izabranika Osima Bajrića, koji će pokušati izboriti ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

Prezadovoljan sam i uslovima i ugovorom. Travnik ima ambicije da se odmah vrati u elitu, tako i da sa te strane imam motiv. Pored mene bila su još dva golmana u igri, ali eto, pokazao sam najviše i mislim zasluženo da ću stajati na golu Travnika – istakao je Nikola Đurić.

Mladi golman (22) ostaće upamćen po rekordu u prošloj sezoni kada je mrežu Sloge začarao 892 minuta, odnosno na 10 utakmica nije primio gol.

Karijeru je kao i većina talentovanih dječaka iz Banjaluke počeo u Borcu. Stajao je na golu Laktaša, potom Slobode iz Mrkonjić Grada, onda je uslijedio odlazak u češki Pribram, gdje ostaje šest mjeseci. Pola godine ponovo je na “Lukama”, pa jednu polusezonu na “Radolinci” u Proleteru, odakle zimus stiže u Srbac. Sledeća stanica je “Pirota”, a onda ko zna gdje,…