Škola fudbala “Mladost” iz Glamočana uveliko prati svjetske trendove, jer samo tako i može opstati na sve zahtjevnijem fudbalskom nebu. U klubu svi rade danonoćno kako bi kamp u njihovoj organizaciji FK Partizan prošao što bolje, a da bi se to ostvarilo, potrebno je i ulaganje u infrastrukturu.

Značajna pomoć stigla je i od uspješnog privrednika Slaviše Krunića, vlasnika “Žitopeka” koji je poklonio traktor MTD kosačicu, vrijednu oko 2.000 KM.

– I do sada je naša kompanija podržavala rad ŠF “Mladost”, ali kada su nam se obratuili za pomoć u organizaciji kampa, nismo imali nikakvu dilemu. Što više djeca na sportskim terenima, a ne na ulicama i naš je moto. Vjerujem da će kamp FK Partizan biti prekretnica u shvatanju sporta i omladine na našim prostorima – poručio je Slaviša Krunić.

Direktor ŠF “Mladost” Milenko Petrović ističe da je podrška privrednih subjekata i te kako dobrodošla, a da ovakve stvari samo mogu biti zamajac uspješnog poslovanja, kako bi klinci iz ove regije pokazali sav svoj raskošni talenat tamo gdje ih neko cijeni.

– Gospodin Slaviša Krunić i ranije je pomagao naš rad, ali ovo je vrhunac naše saradnje. Hvala mu na svemu, a mi ćemo već naći načina da opravdamo sve to – istakao je Milenko Petrović.

Još jedan dokaz da uspješan privrednik i uspješan sportski kolektiv mogu ruku pod ruku, i u teškim vremenima,….