Nije šala, već zbilja…

Sve danas što vrijedi dolazi iz grada na Savi, barem u fudbalu Republike Srpske…

Da li je tako, procjenite sami.

Predsjednik FSRS jeste Mile Kovačević, već punu deceniju, a za njim stiže cijela vojska gradiščanaca, koji su se malo po malo isfiltrirali u najuže organe FSRS, ali i FSBiH.

Predsjednik Takmičarske komisije FSRS, pogađate, dolazi iz Gradiške, riječ je o Đorđu Starčeviću, a pogađate i da je prije njega bio Rodoljub Oljača.

Predsjednik Komisije za status igrača FSRS ponovo je gradiščanac, odnosno gradiščanka u liku i djelu Rade Pavlović. Novi portaporol FSRS i predsjednik Komsije za medije jeste Zoran Vajkić, novinar iz Gradiške.

I to nije sve, ako ste se umorili, tek smo počeli….

Administrativac u kancelariji FSRS, i čovjek zadužen za omladinski fudbal u FSRS jeste Zoran Vujat.

Predsjednik Tehničke komsije u FSRS jeste Borče Sredojević.

Prvi pomoćnik Mehmedu Baždareviću u A reprezentaciji BiH jeste Igor Janković, selektor mlade reprezentacije BiH (U-21) jeste Vinko Marinović, a trener U-17 BiH Saša Krupljanin.

Na sva ova imena treba dodati da će projekat UEFA gol o izgradnji terena sa vještačkom travom najvjerovatnije završiti u Prnjavoru, koji pripada PFS Gradiška.

Nijaz Smajlović i Milorad Barašin prema CIPS-u sa stalnim mjestom boravka su u Banjaluci, a kao kandidati PFS Gradiška za organe u FSBiH, Smajlović u Komitetu za Pravna pitanja, a Barašin delegat u Skupštini FS BiH.

I na kraju jedan zaključak, naš portal nema baš nikakve zamjerke na veliku većinu imena na ovom spisku, ali gledajući interese i ostalih područja, pitamo se kako se osjećaju u Banjaluci, Trebinju ili Doboju, a pogotovo u savezima u paktu sa PFS Gradiška, a to su Bijeljina, Prijedor i Istočno Sarajevo.

Koliko godina treba proći da imaju barem približno ovo što smo nabrojali, ili ćemo i dalje gledati teror iz Gradiške…..