Svoje veliko znanje sa zelenog terena već prenosi kao Šef stručnog štaba, a sada će to raditi i u akademiji!

Sa radom je počela “Akademija Krunić” za individualni rad sa fudbalerima u saradnji sa FK Željezničar Sport Team. Glavni trener je Branislav Krunić, a ideja je nastala iz velikog interesovanja mladih fudbalera da se usavršavaju, ali i potrebe da se na profesionalan i profesionalan način nadograde. Akademici će na usluzi imati kompletnu infrastrukturu Željezničar Sport team, uključujući teren sa vještačkom travom, teretanu, balon, kao i sve ostale rekvizite.

– Zajednički cilj je da se fudbalerima pruži mogućnost da se unaprijede, rade na svojim nedostacima, jer bez individualnog rada nema ozbiljnog napretka – istakao je Branislav Krunić, vlasnik akademije.

Krunić, po drugi put je trener Željezničar Sport Team, a vodio je Krupu, Borac i Leotar. Obavljao je i funkciju sportskog direktora Borca gdje je bio i šef omladinske škole, a u igračkoj karijeri igrao je za Leotar, Olimpiju iz Ljubljane, ukrajinski Volin, te ruske klubove Tomska, Moskve, Dinamo Brijansk, te banjalučki Borac. Ima i sedam utakmica ta reprezentaciju BiH. Krunić ima UEFA Pro trenersku licencu i diplomirao je sportski menadžment na Panevropskom univerzitetu, te je i predavač trenerima u Centru za obrazovanje FS BiH.

Svi zainteresovani mogu slobodno doći na “Predgrađe” potražiti Krunića, i svoje dijete dati u prave ruke….